Wist je dat’jes!

Vul in & win!
Heb je een paar minuutjes de tijd? SPS-NIP is continu bezig met het optimaliseren van haar diensten en activiteiten voor psychologiestudenten. Daarom horen wij graag jouw mening, of je nu wel of geen lid bent! Het kost slechts een paar minuten van je kostbare tijd en je maakt ook nog eens kans op een leuke prijs!

Link voor Nederlandse studenten!

Fill out the survey for a chance to win!

Do you have a few minutes to spare? SPS-NIP is continuously active in optimalizing her services and activities for Psychology students. That’s why we would love to hear your opinion, whether you’re an SPS-NIP member or not! The survey takes just a few minutes of your time and you will also have a shot at winning a gift voucher.

Link for international students!


Wist-je-datjes!

Wist je dat…
Er op 9 maart een Women’s March zal plaatsvinden in Amsterdam? Tijdens deze demonstratie zetten niet alleen vrouwen, maar ook mannen en kinderen hun beste beentje voor. Zij strijden voor gelijke rechten niet alleen voor vrouwen, maar voor alle kwetsbare groepen in de samenleving. Is zo’n demonstratie nou nuttig? Jazeker! Demonstraties zoals deze blijken echt bevrijdend voelen voor mensen. Demonstraties versterken een collectief gevoel van boosheid en creëren individuele moed om voor je rechten op te komen. Boosheid klinkt natuurlijk negatief, maar volgens sociologen Goodwin en Jasper is het essentieel voor politieke veranderingen. Volgens hen moedigt boosheid actie aan. Handelen vanuit boosheid genereert trots, wat er weer voor zorgt dat men actie onderneemt! (Quartz, 2017)


Wist je dat…
Andermans verwachtingen over jouw prestatie invloed kunnen hebben op hoe jij presteert? Dit wordt het Pygmalion effect, ook wel Rosenthal effect genoemd: vernoemd naar de Griekse mythe van Pygmalion. Uit onderzoek van Rosenthal en Jacobson kwam naar voren dat wanneer docenten hoge verwachtingen hadden van hun leerlingen, de leerlingen daadwerkelijk beter presteerden! Leerlingen van een basisschool in Californië deden een IQ test, waarvan de scores niet bekend werden gemaakt aan de docenten. De docenten werd de namen verteld van een aantal van hun leerlingen ‘intellectuele bloeiers’ zouden zijn (20% van de leerlingen, random geselecteerd). Aan het einde van het jaar deden de leerlingen nogmaals een IQ test. Hier bleek dat die leerlingen een hogere score hadden dan voorheen. Bij de jongste leerlingen bleken de ‘intellectuele bloeiers’ zelfs een significant hogere score te hebben. Het lijkt erop dat de verwachtingen van docenten, vooral bij jonge kinderen, invloed hebben op prestaties.

Wist je dat…
Vrijwilligerswerk invloed kan hebben op je mentale gezondheid? Het effect van het doen van vrijwilligerswerk op de fysieke en mentale gezondheid van de vrijwilligers en de invloed van het type en de intensiteit van het vrijwilligerswerk op de gezondheid is onderzocht (Jenkinson et al., 2013). De fysieke en mentale gezondheid van vrijwilligers en niet-vrijwilligers werd vergeleken en het bleek dat vrijwilligerswerk geen effect heeft op de fysieke gezondheid. Verder hadden het type en de intensiteit van het vrijwilligerswerk ook geen invloed op de gezondheid. Echter, bleek dat vrijwilligerswerk wél invloed had op de mentale gezondheid! Dus, wil jij je mentale gezondheid verbeteren? Check dan ons overzicht voor vrijwilligerswerk!

 

 

 

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

SPS-NIP organiseert wel 30 excursies per jaar!

homepage super klein Meer weten?

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?