Nieuwsbrief

Jouw SPS-NIP nieuws maart – experience your future!

Would you like to read the newsletter in English?

 

Beste SPS’er,

Iedere nieuwe dag is een verrassing, vorige maand hebben we het gehad over je eigen koersbepalen. Deze maand trekken we de koers door, ontdek je toekomst!

Deze maand in de nieuwsbrief

  • Hoe de lengte van je pauze je aandacht niveau beïnvloed
  • Er zijn weer leuke vacatures te vinden op on ze site!
  • Waar in Nederland SPS-NIP allemaal actief is

Veel leesplezier!

 

Save the date

SPS-NIP  

2 maart – online excursie de Waag  

2 maart – RINO training systeemtherapie   

4 maart – Lecture the language of lies  

17 maart – Experience Your Future  

25 maart – Online excursie Online Dialogue   

 

NIP 

10 maart - Intervisie bijeenkomst A&O mediation 2021  

10 maart - NIP-Webinar – Ins & outs nieuw Landelijk Kwaliteitsstatuut  

11 maart - NIP-Webinar – EMDR en Imaginair Exposure bij veteranen  

17 maart - Intervisie bijeenkomst Family mediation 2021  

17 maart - A&O Winterschool: Online interactie!  

25 maart - Psychologie in Mediation  

 

Doe ervaring op: check onze vacatures

Lustrum Congres Commissie

Het Lustrumcongres is de uitgelezen kans om een veelzijdig beeld te krijgen van de toekomstmogelijkheden als psychologiestudent. Lijkt het jou leuk om samen met andere studenten te werken aan de organisatie van het congres?

Trainers Trainersbureau

Het Trainersbureau van SPS-NIP is op zoek naar nieuwe trainers! Als trainer bij het Trainersbureau ben je verantwoordelijk voor het geven van zowel Nederlandstalige als Engelstalige soft-skills trainingen die door de trainingscoördinatoren zijn ontwikkeld.

Stedelijk Bestuur Nijmegen

Sinds dit jaar verwelkomen we naast Nederlandse psychologiestudenten ook internationale studenten in deze Stedelijk Besturen! Organiseer met vier andere bestuursleden interessante activiteiten voor psychologiestudenten in Nijmegen.

Kijk voor meer vacatures en informatie over de openstaande vacatures op onze vacature pagina.

 

Wist je dat …

  • SPS-NIP in het zogenoemde ‘coronadossier’ samen met het NIP relevante informatie, tips en links met betrekking tot corona verzamelt voor Nederlandse psychologiestudenten?
  • Een pauze niet lang hoeft te duren om een positieve invloed te hebben op energie- en aandachtsniveau?
  • Egoïstische en strijdlustige mensen geen echt voordeel ervaren op het werk?

 

Stages van de maand

Onderzoeksstage Master Transfore 

Transfore behandelt mensen in Oost-Nederland die last hebben van grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld op het gebied van agressie of seksualiteit. Misschien hebben ze dit gedrag nog niet laten zien, maar dreigt dat te gaan gebeuren. Door de behandeling bij Transfore neemt het probleemgedrag van de patiënten af en wordt herhaling zoveel mogelijk voorkomen. Als onderzoekstagiaire binnen The Foretecht Study werk je mee binnen onze algemene dataverzamelingsprocedure. Deze procedure bestaat met name uit vragenlijsten, neuropsychologische taken en afname van lichaamsmateriaal. Daarnaast zal ook meegewerkt worden met het werven van deelnemers en met andere logistieke processen binnen het onderzoek. Je krijgt als onderzoekstagiaire de mogelijkheid om binnen het onderzoek een eigen onderzoeksvraag te ontwerpen en te onderzoeken

 

Speakap – HR intern

Een HR stage bij een snelgroeiende organisatie voor communicatie binnen bedrijven. Als HR stagair richt jij je op de menselijke kant van het groeien van organisaties. Waarbij je de administratieve taken van HR verwerkt, maar ook de mogelijkheid hebt om eigen projecten uit te werken. De focus ligt sterk op het blijven van een Great Place to Work, het creëren van een feedback cultuur en het versterken van onze performance (cycle). Hieruit kies jij je eigen project die je runt van kop tot staart.

 

FAQ’s 

Ik heb vrienden die graag actief willen worden bij SPS-NIP, kan dat ook gedurende het jaar heen?

Ja, dat is mogelijk! Gedurende het jaar zijn er een aantal vacatures waarop gesolliciteerd kan worden! SPS-NIP is in 1981 opgericht, wat betekend dat we dit jaar 40 jaar bestaan en dus een lustrumjaar hebben. Dat moet uiteraard gevierd worden. Dit doen we onder andere door een Lustrum commissie aan te stellen en door het jaarlijkse congres (dit jaar het Lustrum Congres) groter dan ooit uit te laten pakken.

 

Wanneer wisselt het Landelijk Bestuur? 

Het Landelijk Bestuur wisselt op twee momenten tijdens het jaar. Dit is zodat er niet bij elke wisseling 7 kersverse LB’ers zijn die moeten uitzoeken hoe alles werkt. In plaats daarvan staat er nog een vorige lichting voor ze klaar die ondersteunt bij de kennisoverdracht, om het allemaal soepeler te laten verlopen. Hier is te vinden wanneer ieder bestuurslid wisselt!

 

Wat krijg ik voor een actief lidmaatschap? 

Aan het einde van je actieve lidmaatschap ontvang je een getuigschrift om te erkennen dat je je een jaar actief hebt ingezet voor SPS-NIP. Dit kan je op je LinkedIn zetten! Daarnaast ontvang je een groot netwerk van professionals en gemotiveerde psychologiestudenten om je heen, en de mogelijkheid om zowel je professionele als persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Denk hierbij aan het leren werken en communiceren met een team, het organiseren van evenementen en het kritisch analyseren van je eigen werk. En niet onbelangrijk, het is ook een fantastische mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden te maken!

What do you want to do ?

New mail

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid

Tijdschrift De Psycholoog

Exclusief voor (SPS-)NIP leden!


Log in en lees!