2
mrt

NIP-Webinar – Recidive na forensische zorg

De recidivemonitor van WODC brengt al jaren de recidive voor de tbs-maatregel in kaart en sinds kort ook voor de overige forensische zorg. Wat zijn de belangrijkste bevindingen? En waarom kan uit recidivecijfers niet automatisch een conclusie getrokken worden over de effectiviteit van de forensische zorg?  Tijdens dit webinar van de sectie Forensische Psychologie hoor je er alles over!

 

In tegenstelling tot de GGZ kent de forensische zorg een objectief meetbare uitkomstvariabele voor de primaire doelstelling: recidive. De recidivemonitor van WODC brengt al sinds de jaren ‘90 de recidive voor de tbs-maatregel in kaart. Sinds 2018 gebeurt dit voor alle segmenten van de forensische zorg. . Er worden tien types forensische zorgtrajecten en drie ernstcategorieën voor recidive onderscheiden. Zo ontstaat een omvattend beeld van de recidive na forensische zorg.

 

Na dit webinar heb je een goed beeld van de recidive na uitstroom uit de forensische zorg. Daarnaast wordt o.a. ingegaan op waarom je uit recidivecijfers niet automatisch een conclusie kan trekken over de effectiviteit van forensische zorg.

 

Over de spreker

Dr. Klaus Drieschner is psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker WODC van het Ministerie voor Justitie en Veiligheid.

 

Programma

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 2 maart van 18.30 – 19.30 uur.

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaande link. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link voor het webinar toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Let er goed op dat het emailadres correct gespeld is.

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Niets ontvangen of problemen bij aanmelden? Stuur dan een mail naar het bijeenkomstennip@psynip.nl

 

Aanmelden webinar Recidive na forensische zorg