10
sep

Suïcidepreventiecongres 2020

Op Wereld Suïcide Preventiedag, 10 september 2020, organiseert RINO Amsterdam, samen met onder meer het NIP, het congres Suïcidepreventievan goedbedoelend naar professioneel

 

Hybride congres

Het zou makkelijk zijn geweest het congres in verband met de coronacrisis te cancelen. Maar misschien is er geen periode urgenter dan nu om kennis op te doen of te versterken over dit belangrijke onderwerp. Daarom is er gekozen voor een innovatieve manier om het congres door te laten gaan: een hybride vorm van deelname.

Kom kijken en luisteren naar vooraanstaande keynote-sprekers en workshopleiders, uit binnen- en buitenland, in het Beatrixtheater in Utrecht of thuis vanachter je computer.

 

Suïcidepreventiecongres: van goedbedoelend naar professioneel | 10 september 2020

 

Veel aandacht voor eigen ervaringen

Keynote David A. Jobes, hoofd van de Suicide Prevention Laboratory en Associate Director of Clinical Training aan de Catholic University of America komt een overzicht geven van hedendaags onderzoek naar het in kaart brengen van suïciderisico.

Naast onderzoek is er tijdens het congres ook  veel aandacht voor de eigen ervaringen van zowel professionals als cliënten en nabestaanden. Zo vindt een live gesprek plaats tussen een psychiater en een ervaringsdeskundige collega, en geven Bert van Luyn en Ad Kerkhof met behulp van een professionele actrice een demonstratie van een eerste gesprek met een chronisch suïcidale patiënte met EPA–persoonlijkheidsproblematiek.

Het NIP is partner van het congres en er geldt een korting voor NIP-leden (NIP tarief: € 295, regulier tarief: € 325).

Accreditatie is aangevraagd.

 

Wees er snel bij!

Schrijf snel in, er geldt een early bird tarief tot en met 1 augustus 2020 (voor NIP-leden € 265).