27
jan

Intervisiecarrousel Winterschool A&O/A&G

De sectie A&O van het NIP organiseert deze winter de A&O Winterschool, acht inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau en een intervisiecarroussel waarbij je op drie dagen in verschillende groepjes intervisiecasussen kunt bespreken. De intervisiecarrousel is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen, die NIP-lid zijn.

 

Heb je behoefte om een werkvraag of casus voor te leggen aan collega’s? Wil jij jezelf verdiepen en verrijken door met collega’s te sparren over relevante vraagstukken waar je in jouw werk mee in aanraking komt? En wil jij ook nog eens je laatste intervisie punten behalen voor jouw herregistratie termijn? Kom dan naar de intervisie dagen op 27, 28 en/of 29 januari. Je kunt jezelf voor een dag of meerdere dagen inschrijven. In voorbereiding willen wij jou vragen om de geadviseerde literatuur tot je te nemen en tevens enkele vragen of casussen die je wilt inbrengen. Per dag is een casus en 1 of 2 vragen voldoende. Deze voorbereiding kan helpen om de intervisie efficiënt en effectief te laten verlopen. We zullen de intervisiecarroussel plenair aftrappen op maandag 27 januari met een interessante kennissessie over intervisie en bijbehorende methodieken. We hopen je op een van de dagen te mogen verwelkomen.

 

Programma maandag 27 januari

9.00 uur Aftrap met kennissessie intervisie en bijbehorende methodieken – door Inez Kohlmann en Monique Bellersen, auteurs van het Praktijkboek intervisie
10.00 uur Eerste intervisieronde
13:00 uur Lunchpauze
14:00 uur Tweede intervisieronde
17.00 uur Einde

 

Programma dinsdag 28 januari en woensdag 29 januari

09.30 uur Inloop met koffie/thee
10.00 uur Eerste intervisieronde
13:00 uur Lunchpauze
14:00 uur Tweede intervisieronde
17.00 uur Einde

 

Literatuur

Voorafgaand aan de intervisiebijeenkomst krijgen de deelnemers het boek ‘Praktijkboek intervisie‘ toegestuurd. De auteurs van dit boek, Inez Kohlmann en Monique Bellersen, zullen de aftrap van de intervisie carrousel op 27 januari verzorgen.

 

Accreditatie

Voor herregistratie A&O/A&G dien je 8 intervisiepunten per jaar te behalen, verdeeld over minimaal 4 bijeenkomsten. Elke intervisiebijeenkomst telt voor twee punten en duurt minimaal twee uur, er mogen meerdere bijeenomsten op een dag plaatsvinden, maar het is in principe de bedoeling dat de intervisiebijeenkomsten enigszins verdeeld over de jaren plaatsvinden. Als je het ene jaar iets meer intervisie hebt gevolgd dan het andere maakt dit niet zoveel uit, maar het kan niet zo zijn dat je in een maand aan alle intervisiepunten voldoet, omdat dan aan het doel van de intervisie voorbijgegaan wordt. Deze intervisiecarrousel biedt dus de mogelijkheid om uitgebreid met verschillende collega’s bepaalde casussen en/of werkvragen te bespreken, eventueel de laatste benodigde intervisiepunten voor herregistratie bij elkaar te verzamelen en collega’s te treffen waarmee je een intervisiegroepje kan vormen voor volgende herregistratieperioden.

Het bijwonen van de intervisies dient voor herregistratie A&O/A&G te worden aangetoond door middel van een samenvattend verslag waarin ten minste wordt genoemd: de data, de duur van de bijeenkomsten, de deelnemende professionals (3-8 psychologen die op post-masterniveau werkzaam zijn binnen de A&O/A&G), de onderwerpen van de bijeenkomsten en een korte reflectie op het ontwikkelingsproces van de intervisant. De verzoeker maakt hierbij gebruik van het daartoe bestemde formulier. De intervisanten zijn zelf verantwoordelijk voor het schrijven van dit verslag.

 

Doelgroep

De Winterschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G NIP-leden.

Nog geen lid? Meld je nu aan als lid zodat je meteen naar deze bijeenkomst kan!

 

Kosten voor deze dag

Toegang NIP-leden: Gratis
Toegang SPS-NIP leden (studenten): Gratis
Toegang starters NIP: Gratis

LET OP:
Opgeven voor deze intervisiecarrousel is niet verblijvend. Er worden kosten voor je gemaakt voor catering, zaalhuur en het intervisieboek, dus gelieve pas in te schrijven wanneer je er zeker van bent te komen.

Indien u zich nog voor maandag 27 januari wilt aanmelden, stuur dan even een bericht naar secretariaat@psynip.nl

Aanmelden