Trainingen

Veel studenten zijn constant op zoek naar mogelijkheden om henzelf en hun vaardigheden te ontwikkelen. Jij ook? Dan ben je bij SPS-NIP aan het juiste adres!

 

Wij willen studenten hier graag bij helpen, daarom hebben wij een Trainersbureau die zich bezighoudt met het ontwikkelen en geven van diverse trainingen voor studenten. Deze trainingen worden gedurende het gehele jaar gegeven op verschillende locaties in het hele land. De focus van de training ligt op het aanleren van soft skills. Soft skills zijn in essentie persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden die studenten altijd kunnen blijven toepassen en ontwikkelen.

Onze speciaal geselecteerde studenttrainers zetten zich in duo’s in om het beste uit de groep te kunnen halen. Alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor groepen van maximaal 20 personen en zijn ontworpen om studenten op een laagdrempelige, professionele en interactieve manier te prikkelen en stimuleren om nieuwe vaardigheden te leren. Onze trainingen kunnen daarnaast in zowel het Nederlands als in het Engels gegeven worden.

Om alle studenten in Nederland te kunnen helpen, zijn de trainingen van SPS-NIP ook door verenigingen, bedrijven en instanties aan te vragen. De meeste van onze trainingen duren 2 uur, tenzij anders vermeld, waarbij een pauze uiteraard mogelijk is. Aangezien sommige evenementen zich niet lenen voor een training van 2 uur, geeft het Trainersbureau ook de mogelijkheid om een ’light training’ te verzorgen, waarbij studenten in 1 uur kort kennis kunnen maken met de beoogde vaardigheden. Het aanleren van vaardigheden, het prikkelen van studenten en het overdragen van kennis is echter tijdsintensief, vandaar dat niet alle trainingen geschikt zijn om in een verkorte versie van 1 uur te geven.

Hieronder een overzicht van de trainingen die het Trainersbureau van SPS-NIP op dit moment aanbiedt:

De kracht van overtuigen
Heb jij altijd al willen leren hoe je anderen en situaties uit het dagelijks leven succesvol kunt beïnvloeden? Dat is precies de focus van deze training. Aan de hand van een combinatie van wetenschappelijke theoretische principes en praktische interactieve oefeningen, helpt deze training jou jouw overtuigingskracht te maximaliseren.

Personal Branding
Je kunt jezelf pas goed ‘verkopen’ als je jezelf kent. Deze training maakt je bewust van wie je bent, waar je voor staat, wat je te bieden hebt en hoe je dit het beste kunt inzetten. Het doel is om uit te diepen wat jouw kernkwaliteiten zijn en waar jouw valkuilen liggen en om inzicht te krijgen in jouw eigen normen en waarden. Op deze manier heb je een goede basis om vervolgens te leren hoe je jezelf overtuigend en empowered presenteert.

Grip op je gewoontes
Wil jij graag je gedrag veranderen, maar vind je het moeilijk om je eigen gedragspatronen te doorbreken? Deze training biedt persoonlijke inzichten en tools die jou op weg helpen naar succesvolle gedragsverandering op welk gebied dan ook. (Her)pak controle over de inrichting van jouw leven met behulp van een gepersonaliseerd actieplan. We stellen concrete plannen en doelen op die inspelen op jouw persoonlijke krachten.

Assertief Communiceren
Werk jij vaak over tijdens je stage of werk, terwijl je eigenlijk leuke plannen had? Of vind je het lastig het evenwicht tussen onderdanigheid en botheid  te vinden tijdens conflictsituaties? Als je benieuwd bent hoe dit soort situaties ontstaan vooral hoe je deze oplost met assertiviteit, dan is deze training iets voor jou! De basis van deze training is dat je leert wat assertief gedrag inhoudt, waar jouw (emotionele) grenzen liggen en dat je er bewust van wordt wanneer deze worden overschreden. Vervolgens ga je met behulp van theoretische modellen oefenen met assertief communiceren in lastige sociale situaties. Een uitdagende training waarin je jouw communicatievaardigheden verder ontwikkelt!

Boost Your Energy
Is jouw agenda altijd overvol? En zorgen alle verplichtingen en afspraken ervoor dat je aan het einde van de dag kapot op de bank neerploft? Dan is deze training iets voor jou! Je zal voorafgaand aan de training een week lang je energieverdeling bij gaan houden, om hier vervolgens tijdens de training kritisch naar te gaan kijken en inzicht te krijgen in je eigen psychologische basisbehoeften. De training is praktisch ingestoken en zit vol met tips over timemanagement en manieren om je energie een boost te geven. Het resultaat? Een volledig ingevulde agenda voor de week erna en een hoop handvatten om je eigen energielevels beter te bewaken

Netwerken
Deze training wordt alleen aangeboden als één uur durende training.

Het wordt tegenwoordig bijna vanzelfsprekend geacht dat iedereen in staat is om zichzelf te profileren en verkopen, lijntjes uit te gooien en contacten warm te houden. Veel mensen hebben echter moeite met zichzelf krachtig en spontaan voor te stellen aan onbekenden. Als jij hier één van bent, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je je moet onderscheiden van de menigte en hoe je een krachtige, memorabele indruk bij iemand achter laat. Wat vertel je over jezelf en hoe weet je wat anderen jou kunnen bieden en andersom? Dat zijn allemaal vragen waar we tijdens deze training induiken.

Teambuilding
Deze training wordt alleen aangeboden als drie uur durende training.

Deze training is speciaal ontwikkeld voor nieuwgevormde teams of commissies die hun project en jaar goed willen starten! Een combinatie van theorie over groepsrollen en dynamische praktijkoefeningen stoomt jullie in 3 uur klaar om elkaars krachten en valkuilen beter te leren kennen, efficiënter te kunnen samenwerken en een helder gezamenlijk doel voor ogen te hebben. Welke rol neem jij aan binnen je team? Waar zijn jullie gezamenlijk goed in? Waar ontstaat conflict en hoe kun je inspelen op elkaars valkuilen? Onder andere deze vragen worden beantwoord in de Teambuilding training. Het helpt jullie dichter bij elkaar te brengen en faciliteert meer initiatief en creativiteit. Het is de ideale basis voor een geweldige kick-offvan jullie project!

 

Wil je meer informatie?

Lijkt het je leuk om een training te krijgen? Kijk in onze agenda en schrijf je in voor de eerstvolgende training! Zou je het zelf leuk vinden om actief te worden bij ons Trainersbureau of wil je wat meer informatie over het Trainersbureau, kijk dan naar onze vacatures!

Het Trainersbureau verzorgt graag op aanvraag graag trainingen bij externe partijen. De eerste stap is om contact met ons op te nemen. Mail naar trainersbureau@spsnip.nlen geef aan dat je geïnteresseerd bent en welke training je zou willen aanvragen. Noem hierbij ook de periode of datum waarop je de training zou willen ontvangen. Wij vragen direct de beschikbaarheid van onze trainers uit en zo vinden we samen een geschikte datum en tijd. Ook informeren wij je over de verdere praktische details en de financiën rondom de training.

Daarna komen wij een enthousiaste training verzorgen bij jou op locatie: zo simpel is het!

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid

SPS-NIP organiseert wel 30 excursies per jaar!

homepage super klein Meer weten?