Sponsors Lustrum Psychologie Congres

Sponsoren

Zoek jij je na je master psychologie of orthopedagogiek verdere verdieping en verbreding op het gebied van diagnostiek en behandeling? En wil je je graag ontwikkelen tot professionele therapeut? Dan is de GZ-opleiding een mooie volgende stap. Deze opleiding is erop gericht om competenties te verwerven die je helpen bij de uitoefening van het beroep gz-psycholoog. De opleiding heeft een generalistisch karakter met een sterke nadruk op Evidence Based Mental Health (EBMH), waarbij er ook aandacht is voor het hanteren van de therapeutische relatie.Jouw master Psychologie volgen in Rotterdam? Met 9 hoog aangeschreven, diverse en multidisciplinaire masters binnen de Psychologie bieden we jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een uitstekende professional binnen het werkveld. Geïnteresseerd? Zoek ons op bij de informatiemarkt van het congres en stel al je vragen aan onze ambassadors!


Novicare

Novicare is een zelfstandige medische en paramedische behandeldienst. Wij zijn gespecialiseerd in chronisch complexe zorgvragen bij ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Onze multidisciplinaire teams behandelen cliënten in de thuissituatie en ondersteunen woonzorginstellingen in VVT en VG sectoren bij de invulling van de behandeling. Novicare is geen uitzend-of detacheringsbureau. Wij streven naar samenwerking voor de lange termijn, met als uitgangspunt continuïteit en kwaliteit van de behandelzorg.


Ben je geboeid door de complexiteit van menselijk gedrag? Wil je welzijn van mensen bevorderen en bijdragen aan maatschappelijke veranderprocessen? Dan zijn we op zoek naar jou! De Radboud Universiteit in Nijmegen biedt drie masterprogramma’s en twee research masterprogramma’s Psychologie aan:

 • Wil je als psycholoog bijdragen aan het welbevinden van mensen met psychische en/of lichamelijke klachten? Vind je het belangrijk om gezondheid en klachten te begrijpen vanuit een stevige wetenschappelijke fundering? Kies dan voor de masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie.
 • Hoe gezond is Het Nieuwe Werken? Hoe voorkom je stress of burn-out? Hoe bind en boei je jonge medewerkers? En wat is een goede balans tussen leiding geven en zelfsturing? Over dit soort vragen leer je als psycholoog in de master Work, Organisation and Health
 • Wat drijft ons mensen? En waarom? Tot welk gedrag leidt dat en (hoe) kun je dat veranderen? In de master Behaviour Change leer je op een wetenschappelijke manier kijken naar gedragsbeïnvloeding en leer je die kennis toepassen in praktijksituaties.
 • De Research Master Behavioural Science is een tweejarig internationaal programma voor sociale wetenschappers die het hoe en waarom achter menselijk gedrag willen ontdekken. Draag bij aan een beter begrip van menselijk gedrag, of dat nu normaal of disfunctioneel is, en leer gedrag te beïnvloeden.
 • Ben jij geïnteresseerd in de cognitieve en neurale basis van mentale processen zoals perceptie, actie, taal, aandacht en geheugen? Bekijk dan onze Research Master Cognitive Neuroscience Deze relatief jonge discipline probeert de werking van het menselijk brein te ontrafelen. De onderzoeksmaster biedt vier specialisaties die aansluiten bij de onderzoeksthema’s van het welbekende Donders Instituut.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website www.ru.nl/masters en neem deel aan de Master Open dag op 27 november 2021 of een Master Meeloopdag.


De Open Universiteit is een deeltijduniversiteit met bachelor-, premaster- en masteropleidingen. Kenmerkend is ons activerend online onderwijs. Het onderwijs is uitermate geschikt voor mensen die werk en studie combiDe Open Universiteit is een deeltijduniversiteit met bachelor-, premaster- en masteropleidingen. Kenmerkend is ons activerend online onderwijs. Het onderwijs is uitermate geschikt voor mensen die werk en studie combineren, of mensen die willen bijscholen.

Bij de Open Universiteit bestudeer je vakken geheel zelfstandig, met online en soms fysieke bijeenkomsten. Contactmomenten zijn immers noodzakelijk om later te kunnen functioneren in het beroepenveld.

Je kunt kiezen uit 4 mastervarianten: arbeids- en organisatiepsychologie, gezondheidspsychologie, klinische psychologie of levenslooppsychologie. Soms volg je een premasterprogramma voordat je met de masteropleiding mag starten.

Ben je al psycholoog maar zonder Basisaantekening psychodiagnostiek? Dan kun je bij de Open Universiteit de ontbrekende vakken volgen die de beroepsvereniging NIP voorschrijft. Deze vakken bij de OU zijn allemaal door het NIP geaccrediteerd.

Informatie: ou.nl/psychologie

Vragen: studieadvies.psychologie@ou.nl


 

De Psychologie Master van de Rijksuniversiteit Groningen is uitzonderlijk vanwege de vele betrokken gebieden die er aan bod komen, zowel in het Nederlandse als in het internationale programma.

In een samenleving onderhevig aan grote veranderingen qua demografie, milieu, en technologie en aan een steeds groeiende diversiteit, is diepgaande wetenschappelijke kennis van menselijk gedrag nodig voor de oplossing van veel praktische en fundamentele problemen. Tevens leidt de toenemende invloed van deze kennis bij de aanpak van maatschappelijke problemen tot nieuwe vragen, die wetenschappelijke en ethische reflectie nodig maken.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen biedt tien eenjarige Psychologie mastertracks en een twee-jarige multidisciplinaire onderzoeksmaster die je vaardigheden, expertise en inzetbaarheid vergroten. 

Een greep uit het aanbod:

In de onderzoeksmaster Behavioural and Social Sciences specialiseer en verbreed je binnen drie thema’s, óók als je de praktijk in wilt. Theory and History of Psychology, een uniek programma in Nederland en de wereld, leert je kritisch te reflecteren op het vakgebied. Een belangrijk onderdeel in het licht van de toenemende invloed van wetenschappelijke kennis op de samenleving. Applied Cognitive Neuroscience brengt je op de hoogte van de laatste trends en hun implicaties, of om cutting-edge toepassingen te maken.

Welke master past bij jouw interesse en loopbaan? Lees meer over deze en onze andere masters of laat je uitgebreid voorlichten. De volgende masterweek is van 22 tot 26 november 2021.


De Psychologie Masters van Tilburg University hebben je veel te bieden. In onze masters ontwikkel je een dieper begrip van menselijke cognitie en gedrag. Verdiep je in het gedrag van mensen binnen verschillende sociale contexten en in relatie tot het brein, om inzicht te krijgen in complexe processen zoals besluitvorming of ontwikkelingsproblematiek.

 • In onze klinische masters Klinische Forensische Psychologie, Klinische Psychologie en Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie worden theorie en beroepspraktijk gecombineerd doordat je het hele jaar doorbrengt op een klinische stageplek, daarnaast volg je één dag in de week colleges.
 • De unieke tweejarige master Medische Psychologie specialiseert zich op het snijvlak tussen de psychologie en geneeskunde. Deze master heeft veel inbreng van professionals uit de praktijk met in het tweede jaar een langdurige stage.
 • De masters Cognitive Neuropsychology en Positive Psychology and Wellbeing zorgen voor een verbreding op het klassieke klinische psychologie aanbod. Een (klinische) stage is onderdeel van het programma.

Binnen het vakgebied Sociale Psychologie bestudeer je hoe mensen zich in hun sociale omgeving gedragen en wat dit gedrag beïnvloedt. De masters zijn sterk verweven met de praktijk.

 • Sinds 1972 is Tilburg University specialist in de unieke master Economic Psychology. Specialiseer je in het maken van keuzes gerelateerd aan marketing, financieel gedrag en communicatie. Je leert hoe organisaties economische en psychologische theorieën gebruiken om consumentengedrag te begrijpen en beïnvloeden.
 • De master Work and Organizational Psychology leert je hoe je oplossingen voor menselijke problemen in werk- en bedrijfsomgevingen kunt toepassen.

Onze Research Masters zijn toonaangevend in hun vakgebied:

 • Social and Behavioral Sciences is al vier jaar top-opleiding in de Keuzegids Masters.
 • De Research Master in Psychology: Individual Differences and Assessment heeft een excellente studententevredenheid volgens diverse rankings.

Geïnteresseerd? Bekijk onze website of bezoek onze Master Open Dag op 20 november 2021.


Als psycholoog gebruik je wetenschappelijke kennis om iets te begrijpen van wat anderen denken, voelen, willen en doen. Tijdens je studie train je je wetenschappelijke vaardigheden en je schrijfvaardigheden. Psychologie studeren aan de UvA (Universiteit van Amsterdam) geeft je de mogelijkheid je te specialiseren in specifieke richtingen binnen het vakgebied.

Eenjarige master Psychologie

Je kunt de eenjarige master Psychologie volgen in verschillende richtingen: 

 • Behavioural Data Science
 • Brain & Cognition in Society
 • Cultural Psychology
 • Coaching & Vitality in Organizations
 • Consultancy & Organizational Development
 • Health Promotion and Behaviour Change
 • Human Resource & Career Management
 • Social Influence
 • Sport & Performance Psychology
 • Training & Development (Dutch)

Research Master Psychology

Zoek je meer uitdaging? Dan is de Engelstalige Research Master Psychology wellicht iets voor jou of de interdisciplinaire master Brain and Cognitive Sciences.

Master Gezondheidszorgpsychologie

Naast de eenjarige master Psychologie en de tweejarige Research Master, wordt de eenjarige master Gezondheidszorgpsychologie aangeboden. De eenjarige master Gezondheidszorgpsychologie staat in het teken van de klinische tracks. Daaronder vallen: Klinische Neuropsychologie, Klinische Forensische Psychologie, Klinische Ontwikkelingspsychologie en Klinische Psychologie. 

Deze master is bedoeld voor studenten die een klinische specialisatie hebben gekozen en die na de master in aanmerking willen komen voor de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) of een andere post-initiële vervolgopleiding, zoals de postmaster opleiding Psychotherapie. Naast specialistische cursussen bestaat het studiejaar voornamelijk uit de afstudeeropdracht. Je loopt stage, voert zelfstandig psychologisch onderzoek uit en doet hier verslag van (masterthese).

Welke master past bij jou? Lees op onze website meer over de verschillende mastertracks. 


Boom Psychologie & Psychiatrie

De geestelijke gezondheidszorg is voortdurend in beweging en staat voor talrijke uitdagingen. Boom Psychologie & Psychiatrie levert graag een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van dit vakgebied met hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde producten. Je kunt bij ons terecht voor al jouw vakliteratuur: van behandelprotocollen, hand- en leerboeken en standaardwerken zoals de DSM-5, tot tests, vragenlijsten en e-healthproducten. Daarnaast bieden we een groot aantal zelfhulpboeken en andere inspirerende titels, die voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Korting op vakliteratuur

Wist je dat je als SPS-NIP lid ook toegang hebt tot de NIP boekenclub? Je vindt hier elke maand een nieuwe selectie boeken waar je als lid 20% korting op ontvangt. Daarnaast ontvang je in de boekenclub altijd 20% korting op het volledige e-book aanbod van Boom Psychologie & Psychiatrie.

Meer informatie: www.boompsychologie.nl/over-ons/partners/nip


Ben jij psychologiestudent en wil je na je studie goed beslagen ten ijs de arbeidsmarkt op gaan? Dan ben je bij King nascholing aan het juiste adres!

Onze missie: hoogwaardige, praktijkgerichte en betaalbare cursussen aanbieden voor onder meer psychologen en orthopedagogen.

King nascholing is in relatief korte tijd uitgegroeid tot dé aanbieder op het gebied van hoogwaardige nascholing voor psychologen en orthopedagogen werkzaam in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs. Mede dankzij het enthousiasme van oprichtsters Kim en Ingrid en hun slimme aanpak is King nascholing in staat om door heel Nederland op goed bereikbare locaties (ook blended!) leuke cursussen en opleidingen aan te bieden. En dat alles voor een verrassend betaalbare prijs.

Een cursus, workshop of training die speciaal is afgestemd op psychologen biedt de ideale mogelijkheid om inhoudelijke kennis over een specifiek onderwerp op te frissen of te updaten. Je kunt de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie volgen als je een baan of werkervaringsplek hebt. Zo kun je jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt en je blik verruimen. Verder kun je bij ons trainingen en cursussen op het gebied van EMDR, Schematherapie, Systeemtherapie, Jeugd en Gezin en Ontwikkelingsproblematiek volgen. Goed om te weten: de cursussen zijn geaccrediteerd of er kan accreditatie worden aangevraagd. Daarmee zijn ze geschikt voor het behalen van de (her)registraties voor NVO-OG en NIP K&J psycholoog.

Met een team van enthousiaste docenten uit verschillende disciplines heeft King nascholing een enorm aanbod aan cursussen ontwikkeld. De cursussen zijn vanuit de praktijkervaring van onze zeer gekwalificeerde docenten aangescherpt. Zo weet je zeker dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen.

Heb je interesse, neem dan zeker even een kijkje op www.kingnascholing.nl!


Uitgeverij SWP is dé uitgeverij van vakboeken en vakbladen voor de psychologiestudent. Als toekomstig GGZ-professional ben jij natuurlijk geinteresseerd in alles wat er op jouw vakgebied te lezen valt.

Kijk voor een overzicht van ons aanbod op www.swpbook.com/boeken/9/psychologie

Je kennis paraat houden doe je ook met ggzdigitaal.nl en sociaaldigitaal.nl, de digitale kennisbanken voor de GGZ en het sociaal domein. Een omvangrijk overzicht van honderden artikelen uit onze vakbladen, diverse boeken en allerhande beleidsdocumenten. Gerangschikt in overzichtelijke categorieën en via een handige zoekfunctie razendsnel beschikbaar.

SWP werkt nauw samen met haar zusterorganisaties:

Logavak Opleidingsgroep, na- en bijscholing (www.logavak.nl)

Logacom BV, congressen, webinars en symposia (www.logacom.nl)


Bezoek ons tijdens de informatiemarkt van het SPS-NIP Lustrumcongres! 

Je bent bezig met je studie psychologie en denkt vast na over wat je later wilt gaan doen nadat je jouw studie hebt afgerond. Een van de mogelijkheden is het starten van een eigen psychologiepraktijk. Bij het voeren van een eigen praktijk komt er veel op je af. Veel psychologen ervaren regeldruk en dit kan ten koste gaan van het ideaal “leveren van optimale zorg aan cliënten”.

Cenzo ondersteunt al sinds 1994, met haar bewezen formule, vrijgevestigde psychologen bij het uitoefenen van hun praktijk. Wil je meer weten over hoe het is om een eigen praktijk te voeren, wat daar voor nodig is én wat de organisatie Cenzo hier voor jou in kan betekenen? Bezoek ons dan tijdens de virtuele informatiemarkt!