Word actief bij de Startende Psychologen

Lijkt het je leuk om naast je werk actief te worden als startende psycholoog binnen het NIP? Dan zijn er verschillende mogelijkheden!

 

1. Startende Psychologen in het NIP

Als startende psycholoog kun je lid worden van een bestuur van een sectie. Voor deze functie (SPIN) kom je in aanmerking als je werkzaam bent binnen het werkveld van de sectie en maximaal vijf jaar werkervaring hebt. Ook kun je meedenken in sectieoverstijgende projecten, of tijdelijke denktanks die gaan over specifieke vraagstukken. Bijvoorbeeld over het werken met de beroepscode binnen het veranderde werkveld van de jeugdzorg. Hiervoor zijn juist startende psychologen gewenst om met een frisse blik mee te denken.

Je bent de spin in het web; schakel tussen de startende psychologen en de inhoud van het werkveld. In die functie vervul je ook de rol van belangenbehartiger van de startende psycholoog in jouw sectie of project. Wil je samen met een groep ervaren psychologen meedenken over vraagstukken binnen je werkveld, stuur dan je cv, motivatie en de sectie of het onderwerp van jouw voorkeur naar startendepsychologen@psynip.nl. Dan brengen wij je in contact met de desbetreffende sectie en houden we je op de hoogte van passende sectieoverstijgende projecten of denktanks.

 

2. Bestuur van de Startende Psychologen

Het bestuur bestaat uit 6 à 7 starters die zich namens de werkgroep inzetten voor startende psychologen uit alle werkvelden en studierichtingen. Dit doe je door mee te denken over activiteiten, belangenbehartiging en het vormgeven van andere doelen van de Startende Psychologen. Er is altijd ruimte voor nieuwe input, dus als je creatief bent en je graag inzet voor de startende psycholoog, stuur ons dan een e-mail.

Door middel van een gevarieerd aanbod in activiteiten willen wij de starters uit alle werkvelden en vanuit alle universitaire afstudeerrichtingen van de psychologie informatie bieden over het werkveld, met elkaar in contact brengen, de mogelijkheid bieden om te netwerken met meer ervaren psychologen en tips geven in de zoektocht naar een leuke baan.

 

3. Organiseren van activiteiten

Voor enkele jaarlijkse evenementen hebben wij een commissie van enthousiaste starters die verschillende activiteiten te organiseren, zoals de Netwerkspeeddate-avond. Op deze manier kom je in contact met andere startende psychologen en senior psychologen, je bent organisatorisch actief en je helpt startende psychologen zich oriënteren op het werkveld.