Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen of wil je ons iets anders laten weten? Mail naar startendepsychologen@psynip.nl en we streven ernaar je binnen vijf werkdagen van een antwoord te voorzien. Daarnaast kun je ook contact opnemen met het NIP bureau via het contactformulier In formatiecentrum.

 

Veelgestelde vragen sectie startende Psychologen

Het NIP heeft jou als starter veel te bieden! Zo kun je bijvoorbeeld met al jouw vragen terecht bij beroepscoaches. Deze staan klaar om jou te helpen met vragen in jouw carrière. Daarnaast werkt het NIP aan jouw positie als psycholoog en kun je zelf werken naar het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP.

Ook scheelt het je een hoop geld om lid te worden als starter wanneer je naar NIP-activiteiten wilt. Deze kunnen je zeker op weg helpen in jouw carrière. Daarnaast is zijn deze momenten de uitgelezen kans om je netwerk te vergroten en met andere psychologen te sparren over jouw passie. Geloof ons, daar komen bijzondere gesprekken uit voort!

De sectie Startende Psychologen richt zich op psychologen die beginnen met werken. Hierbij ko/men een hoop uitdagingen kijken waar de sectie haar leden ondersteunt en verder wil brengen in hun carrière.

Bij SPS-NIP ligt de nadruk meer op het voorbereiden op je loopbaan en oriënterende activiteiten richting het afronden van je studie. De sectie Startende Psychologen kijkt voornamelijk naar zaken die spelen onder de afgestudeerde psycholoog met 0-5 jaar werkervaring, SPS-NIP richt zich op de psychologie-student. De belangen voor startende psychologen worden middels onze sectie behartigd. Wij organiseren activiteiten en ondernemen acties om onze leden te ondersteunen en te laten groeien in hun vakgebied!

Door aan te sluiten bij externe partijen die beleid vormen voor de GGZ en andere werkvelden probeert het NIP ervoor te zorgen dat zaken besproken worden die voor jou als (startende) psycholoog van belang zijn. Denk hierbij het vormen van richtlijnen omtrent behandeling en cao. Maar ook kleinere stappen zoals het vormen van aandachtspunten voor werkende psychologen in tijden van bijvoorbeeld het corona-virus.
Op het aanmeldformulier kun je jouw gegevens invullen en lid worden van het NIP. Geef bij het onderdeel 'Keuze sectie' jouw voorkeur op voor de sectie waar je graag bij wilt. Selecteer hier 'Startende Psychologen'. Zo blijf je op de hoogte van onze ontwikkelingen en activiteiten!

Wanneer je lid wilt worden bij de sectie betaal je de prijs die het NIP heeft vastgesteld voor een startende psycholoog (zie de contributietarieven). Dit is de eerste jaren van jouw carrière minder dan dat reguliere leden betalen, dat scheelt!

Was je al SPS-NIP lid? Dan krijg je nog een extra 100 euro korting op het lidmaatschap!

Dat hangt af van de activiteit. In principe hanteren wij hiervoor de richtlijnen binnen het NIP en zullen wij altijd de kosten voor deelname voor leden en voor niet-leden vermelden. Echter, wanneer je niet-lid bent, zullen de kosten hoger zijn.

Het aansluiten bij onze sectie en lid worden van het NIP is voor starters een stuk voordeliger dan voor reguliere leden. Ga dus na hoeveel dit voor jou kan schelen wanneer je interesse hebt in een activiteit! Een beschrijving van de kosten per situatie:

  1. Niet lid:  je betaalt de kosten die vermeld staan bij de activiteit voor niet-leden.
  2. Starters-lid: dit kun je voor slechts € 17,- per maand worden. Je betaalt voor activiteiten een sterk gereduceerd tarief. Deze gereduceerde kosten staan vermeld bij de activiteit.
  3. Starters-lid én voormalig SPS-NIP-lid: het lidmaatschap bedraagt de eerste twee jaar slechts € 8,- per maand. Voor activiteiten betaal je hetzelfde gereduceerde tarief als in situatie 2: Starters-lid.

Als lid van de sectie kun je naar meer dan 100 verschillende activiteiten binnen het NIP. Wij als sectie organiseren ook een aantal activiteiten per jaar, hier kun je ook met hoge korting naartoe wanneer je lid bent van onze sectie. Al bij twee activiteiten per jaar heb je de kosten voor het lidmaatschap terugverdient!

Samenvattend: De prijzen per activiteit verschillen. Maar al snel is het voordeliger om lid van de sectie te worden: zo kun je profiteren van hoge kortingen en kosten besparen.

Ja dat is zeker mogelijk! Veel werknemers kunnen de kosten voor het lidmaatschap (gedeeltelijk) terugvragen. Afhankelijk van de instelling waar je werkt, is een bepaalde CAO van toepassing waarin staat wat over de teruggave van uw contributie is afgesproken. Het is raadzaam om hierover te informeren bij je werkgever.

In veel gevallen dien je de contributienota/factuur van je vereniging bij je werkgever in te leveren. Houd er rekening mee dat je werkgever jouw verzoek tijdig moet kunnen verwerken om het in orde te maken.

Er worden vanuit het NIP een aantal voorwaarden gesteld voordat je het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP mag hanteren:
  • Je bent lid van het NIP.
  • Je hebt 1440 uur werkervaring opgedaan als psycholoog (na jouw afstuderen).
  • Je hebt twee verklaringen die zijn ondertekend door een PSYCHOLOOG NIP die tenminste drie jaar gerechtigd is de titel te voeren, een Registerpsycholoog NIP of een BIG-geregistreerde gz-psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog-generalist (gebruik hiervoor de model-verklaring).
Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kun je het dienstmerkPSYCHOLOOG NIP aanvragen.
Op onze website en in onze nieuwsbrief vermelden wij regelmatig vacatures indien er vraag is naar enthousiaste leden die graag een steentje bij willen dragen. Daarnaast is het ook altijd een mooie aanvulling voor op jouw CV!

De makkelijkste manier is om een email te sturen naar startendepsychologen@psynip.nl. Wij streven ernaar je binnen vijf werkdagen antwoord te geven. Indien je vraag of opmerking overleg vereist binnen het sectiebestuur, zullen wij dit uiteraard op de agenda zetten en bespreken in onze volgende vergadering. Na afloop zullen we op je vraag terugkomen en je van een antwoord voorzien.

Schroom vooral niet om ons te mailen! Wij horen graag van onze leden en vinden het leuk om in contact te staan met de psychologen/geïnteresseerden waar wij ons actief voor inzetten.

Beroepscoaches zijn ervaren psychologen uit verschillende werkvelden die starters graag een handje helpen. Je kunt hen voor van alles benaderen. Als NIP-lid kan dit geheel kosteloos. Hoe gerichter je vraag is, hoe gerichter het antwoord zal zijn dat je terug kunt verwachten. Kijk vooral eens op de website wie er allemaal klaar staan om jou vraag te beantwoorden! Vul het aanmeldformulier in en de beroepscoach neemt contact met je op. Ontdek welke beroepscoach het beste aansluit bij jouw vraag en neem contact met deze coach op!
Mail naar startendepsychologen@psynip.nl, we streven ernaar je mail binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Daarnaast kun je ook contact opnemen met het NIP bureau, zie het contactformulier In formatiecentrum.