Onze belangrijkste doelstellingen

Startende psychologen met elkaar in contact brengen

Met de verschillende activiteiten die wij organiseren, bieden wij jou de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega starters, tips uit te wisselen over solliciteren, contractonderhandelingen, intervisie et cetera.

Veel starters lopen tegen dezelfde hindernissen en vraagstukken aan en het kan een verademing zijn om erachter te komen dat je niet de enige bent. Voel je verbonden met je collega starters. Misschien heb jij wel connecties met de iemand in de richting van de ideale baan van je collega-starter of andersom.

 

13.000 psychologen om van te leren en de mogelijkheid bieden tot actieve deelname NIP

Als startende psycholoog heb je de mogelijkheid om voor korte of langere tijd deel te nemen aan de verschillende secties, platforms en denktanks van het NIP. Een goede manier om meer kennis op te doen van een werkveld, te netwerken met ervaren psychologen en jouw frisse blik en visie te delen.

Ook tijdens onze jaarlijkse netwerkspeeddate heb je de mogelijkheid om psychologen te ontmoeten uit allerlei werkvelden en doe je ervaring op met ‘netwerken’. We bieden de mogelijkheid tot een korte kennismaking met ervaren psychologen middels ons senior bestand van psychologen. Meer voordelen van het NIP-lidmaatschap.

 

Een breed aanbod bieden aan inhoudelijke activiteiten

Vanuit alle verschillende secties en werkgroepen van het NIP worden regelmatig activiteiten georganiseerd over inhoudelijke thema’s uit het psychologisch werkveld. Veel activiteiten hebben een speciaal tarief voor Startende Psychologen die NIP lid zijn. Een uitstekende kans om je tegen een laag tarief na te scholen en te netwerken met meer ervaren psychologen.

Daarnaast bieden we vanuit de Startende Psychologen activiteiten die specifiek gericht zijn op starters zoals een sollicitatieboost, netwerkspeeddate, informatieavonden en een jaarlijks symposium.

 

Ondersteunen bij het vinden van een baan

Op zoek naar je eerste , tweede of derde baan? Dan kun jij je voordeel halen door te weten hoe jij je kunt onderscheiden van andere sollicitanten. Middels activiteiten als de sollicitatieboost leer je op praktische wijze hoe je kunt netwerken, hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen op die enorme stapel, wat er op je CV moet staan en hoe je je moet voorbereiden op je sollicitatiegesprek.

In de jaarlijkse netwerkspeeddate kom je in contact met senior psychologen uit verschillende werkvelden op wie je al je vragen af mag vuren.

 

Overzichtelijke informatie bieden over het werkveld van de psycholoog, nascholing en registraties

Als startend psycholoog beweeg je je in een veranderend werkveld. Misschien weet je nog niet precies welke richting je op wil en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het werkveld van psycholoog. Wij helpen je graag op weg met goede en overzichtelijke informatie over het werkveld van de psycholoog, relevant nieuws en registraties, afgestemd op jouw behoeften als starter.

Dit doen we door informatie overzichtelijk op de website te presenteren en middels informatieavonden over veranderingen in het werkveld.

 

Ondersteunen bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Veel starters die wij spreken vinden het belangrijk om zich steeds te blijven ontwikkelen. Wij bieden overzichtelijke informatie over mogelijkheden van nascholing en verschillende registraties. Daarnaast biedt het NIP allerlei interessante inhoudelijke activiteiten om je kennis op te frissen.

Om een goede psycholoog te zijn, heb je je ook aan het beroepsethisch kader te houden. Dat is niet altijd makkelijk als startend psycholoog in een veranderend werkveld. Het NIP biedt een telefonisch spreekuur over beroepsethiek waar je als startend NIP lid met al je juridische vragen terecht kunt. Vanuit de Startende Psychologen bieden wij activiteiten gericht op beroepsethiek voor starters.

 

Belangenbehartiging van de startende psycholoog

Het NIP doet aan belangenbehartiging voor startende psychologen, o.a. door zich in te zetten voor het creëren van meer GZ-opleidingsplaatsen en het bieden van alternatieve manieren om je als psycholoog te registreren.

Vanuit de Startende Psychologen willen wij ons in de toekomst meer gaan bezig houden met belangenbehartiging op het gebied van Open Acces wetenschappelijke artikelen, een numerus fixus op opleidingsplaatsen en de positionering van startende psychologen op de arbeidsmarkt.