Sectiebestuur

NIP-NVO Samenwerkingsverband ZMVB

Theo Smit2 Drs. Theo Smit (penningmeester)

NVO-VG, Orthopedagoog/GZ-psycholoog
NIP-VG, GZ-psycholoog
t.smit@philadephia.nl

Manager expertisecentrum binnen Philadelphia Zorg, betrokken bij cliënten van zeer laag niveau tot aan normaal begaafd niveau met autismespectrumstoornis. Betrokkenheid bij SGEVG/SGLVG-locaties.

Lid van de commissie misbruik met als specialisatie behandeling cliënten met plegergedrag. Daarnaast voorzitter van de vakgroep moeilijk verstaanbaar gedrag, waarin we met een aantal gedragsdeskundigen kennis delen en visie ontwikkelen bij ingewikkelde vraagstukken.

Lid van het samenwerkingsverband NIP en NVO.

 

Xavier Moonen Xavier Moonen
xmoonen@koraalgroep.nl

 • 2016 – heden
  Bijzonder hoogleraar Kennisontwikkeling over Jeugdigen en Jongvolwassenen met LVB en Gedragsproblemen Universiteit van Amsterdam
 • 2014 – heden
  Bijzonder lector Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking Hogeschool Zuyd, Heerlen
 • 2008 – 2016
  Docent en onderzoeker Universiteit van Amsterdam
 • 2002 – 2013
  Voorzitter NVO, nu erelid
 • 2000 – 2006
  Promotieonderzoek naar de behandelervaringen van residentieel opgenomen jeugdigen met LVB
 • 1985 – heden
  Onderzoeker en beleidsadviseur Koraal Groep, Sittard

 

 Yvette Dijkxhoorn Dr. Yvette Dijkxhoorn

Bestuurslid NVO en P3NL en lid samenwerkingsverbanden

Afgestudeerd bij de vakgroep Orthopedagogiek in Leiden met als specialisatie ontwikkelingsstoornissen. Daarna werkzaam bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen (Leiden) als onderzoeker en docent. Haar onderzoekstaken richten zich met name op mensen met ernstige ontwikkelingsstoornissen, in het bijzonder instrumentontwikkeling, probleemgedrag en specifieke zorg voor mensen met autisme.

Daarnaast is zij sinds 1996 als consulent werkzaam voor de verschillende consulententeams en sinds 1999 geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog. In 2003 gepromoveerd met het proefschrift ‘Unravelling Challenging Behaviour’, een onderzoek naar de oorzaken van probleemgedrag bij kinderen met een autistische spectrumstoornis en een verstandelijke handicap.

 

Nikita Mollema Nikita Mollema 

NVO-VG, Orthopedagoog

Gedragsdeskundige werkzaam bij Cordaan Jeugd. Betrokken bij ambulante gezinsdiensten en observatie- & trainingshuis voor moeders met een verstandelijke beperking.