Deze NIP-werkgroep heeft tot doel te fungeren als klankbord en het vergroten van de deskundigheid van gedragskundigen die werkzaam zijn voor kinderen en jeugdigen met een auditieve en/of communicatieve beperking (doof/slechthorend/taalontwikkelingsstoornissen/communicatief meervoudig beperkt).
Werkwijze
- Bevorderen van diagnostiek en behandeling van jeugdigen met een auditieve- en/of communicatieve beperking (Doof, SlechtHorend, TaalOntwikkelingStoornis, CommunicatiefMeervoudigBeperkt).
- Jaarlijkse bijeenkomsten waarin relevante of actuele onderwerpen binnen het werkveld aan de orde komen. Vanuit het bestuur wordt op langere termijn aangegeven welke onderwerpen aan de orde komen. Er wordt gezorgd voor differentiatie naar doelgroep, thematiek en werkveld. Tevens vragen we accreditatie aan voor deze jaarlijkse bijeenkomsten.
- Ondersteunen van een eventuele tweede jaarlijkse bijeenkomst, georganiseerd door leden van de WAG op een door hen gekozen locatie.
- Als vraagbaak fungeren voor de leden van het WAG.
- Aandacht vragen voor onze doelgroep binnen opleidingen.
- Afstemming met de werkgroepen Schoolpsychologen, Het jonge kind, Jeugdzorg, NVO ten aanzien van gezamenlijke dossiers en belangenbehartiging.
- Bijhouden van NIP-beleidsstukken en indien nodig daar inhoudelijk aan bijdragen.
- Bijdragen leveren aan de NIP nieuwsbrief, vakliteratuur en ondersteuningsmiddelen ten behoeve van de doelgroep WAG,
- Contact onderhouden met Simea, Fenac, Foss, Fodok en andere belangenorganisaties.
- Inspelen op politieke en organisatorische ontwikkelingen, o.a. Passend Onderwijs Cluster 2, de rol van de gedragskundige.
Wilt u meer weten? Neem contact op met Christine Boersma via c.boersma@kentalis.nl. Zie ook de samenstelling van de werkgroep WAG (voor leden)