Sectiebestuur

Het sectiebestuur bestaat uit de volgende personen, die tijdens de ALV van 20 september voor een periode van 3 jaar zijn ingestemd.

 

Paul Kop – Voorzitter

Ik ben registerpsycholoog AO, ondernemer en voormalig Lector Talentmanagement aan de Hogeschool Leiden. In de afgelopen veertig jaar heb ik theorie en praktijk gecombineerd bij het versterken van de kracht van mensen en organisaties . Mijn ervaringen met toezicht en bestuur gebruik ik om enthousiast  de psychologie uit te dragen. Als executive psycholoog houd ik me bezig met de ontwikkeling van individuele talenten en het bij elkaar brengen van de juiste mensen. Momenteel ben ik met name geïnteresseerd in gebieden als duurzame inzetbaarheid, kunstmatige intelligentie , authentiek leiderschap en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Als eigenaar en directeur van Lagerweij, een gekend HR-adviesbureau, focus ik mij op het bevorderen van organisatiedoelen door mensen; het Mens Effect. Ik coach en adviseer  executives en senior managers in het bedrijfsleven, alsmede topvertegenwoordigers van gemeentelijke en nationale bestuursorganen.

Ik ben getrouwd met Mariëtte en trotse vader van vijf kinderen.

Voornaamste motief: werken aan de emancipatie van de A&O psycholoog. Als wetenschap en A&O professie dichter bij elkaar komen, en als de A&O psycholoog zichtbaarder wordt en meer naar voren stapt, met wetenschappelijke ruggengraat, zal onze beroepsgroep zich pas echt succesvol kunnen richten op de grote vraagstukken van werk en organisatie.

 

Cora Reijerse – Penningmeester

Cora Reijerse

Na mijn studie Klinische psychologie aan de VU in Amsterdam ben ik gaan werken als extern adviseur voor organisaties. Jarenlang heb ik daarnaast psychotherapie opleidingen gevolgd en me op bescheiden schaal bezig gehouden met individuele- en relatie therapie.

Om op het A&O vlak meer bagage te hebben en ook leidinggevende goed te kunnen begeleiden het ik een paar vakken gevolgd bij Bestuurskunde. Heel interessant om die verschillende perspectieven te combineren. Na 12 jaar als adviseur bij psychologische adviesbureaus gewerkt te hebben ben ik voor mezelf begonnen. Toen was mijn focus HRM advisering, assessment, training en coaching voor organisaties. Eigenaar en directeur zijn van ACT in Weesp was een groot avontuur met alle ups en downs die erbij horen. Als psycholoog ben je niet opgeleid in leiding geven, verkopen en facilitair management, dus dat leer je dan in de praktijk. Acht jaar later stopte ik met ACT. Minder verantwoordelijkheid en meer vrijheid trokken me toen sterk.

De afgelopen 12 jaar werk met veel plezier als oprichter en eigenaar van All About Change met een netwerk van ervaren collega’s samen. We richten ons op het begeleiden van leer- en verandertrajecten in organisaties. Ik werkt graag met Appreciative Inquiry, geef les over deze veranderingsbenadering aan collega’s en schrijf er regelmatig over.

Ik ben getrouwd met Barend en wonen in Zutphen. Wij zijn de trotste ouders van 3 zonen en trotse grootouders van 1 kleindochter en 1 kleinzoon.

 

Theo Stor – Algemeen Bestuurslid

Theo StorIk heb zowel klinische als A&O Psychologie gestudeerd in Nijmegen. Al heel vroeg in mijn loopbaan (stage bij Siemens NL) ben ik betrokken geraakt bij assessment centers. Het doen van assessment is hierdoor altijd een rode lijn in mijn werk geweest. Hiervoor ben ik verschillende malen ook naar internationale assessment center methode conferenties geweest en heb internationale opdrachten gedaan.

Na een paar jaar bij een klein bureau in Den Haag ben ik in 1993 bij Right Management gaan werken (toen nog ADC). Hier ben ik actief als senior-consultant op de velden Talent Management (assessment, coaching, leiderschap training) en Career Management (o.a. Outplacement). Voor Right Management heb ik veelvuldig ook internationale opdrachten gedaan. Binnen Right Management ben ik de opleider voor de nieuw in dienst komende A&O psychologen.

Bestuurlijk ben ik voorzitter OR van Right Management en heb ik enkele jaren in de gemeenteraad van Driebergen, waar ik woon, gezeten. Ik ben getrouwd met Nicole en heb 3 kinderen. Binnen het AO-NIP bestuur maak ik me hard voor het extern profileren van de titels Psycholoog NIP en Registerpsycholoog AO en AG.

 

Jan Kwint – Algemeen Bestuurslid

Ik heb A&O Psychologie gestudeerd in Tilburg en Leuven. Daarna heb ik de verbreding gezocht: management trainee bij Procter & Gamble. Ik heb daar veel marketing en sales ervaring opgedaan. Toch ben ik terug het psychologie vak in gegaan. Daar ligt mijn echte passie. Bij PA Consulting Group en kon ik mij volop uitleven en verder leren: veel assessment centers, trainingen en test ontwikkeling. Ik heb lang voor PA vanuit Londen gewerkt en ik was later een van de 4 oprichters van Cubiks Group Ltd.

Na 12 jaar Cubiks was het echt tijd voor iets anders: Nederland. Het werd LTP, alwaar ik nu sinds 4 jaar algemeen directeur ben. Ik mag LTP het digitale tijdperk in leiden en zal het daarna weer een keer doorgeven. Terug in Nederland viel mij de bescheiden positie van de psycholoog op. Wij lijken afwezig in het debat. Het Register lijkt ook weinig waarde te hebben. Zonde. Dat moet en kan anders. Ik hoefde daarom niet lang na te denken toen ik gevraagd werd voor het AO-NIP bestuur. Prive: ik ben getrouwd met Roos, wij hebben 3 jongens en wonen in St-Michielgestel.

 

Caline Horváth – Startende Psycholoog (SPIN)

Caline HorváthMijn naam is Caline Horváth en ik ben begin september 2018 begonnen met de Master ‘Arbeid, Organisatie en Gezondheid’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vorig jaar heb ik binnen NIP de functie SiS’er binnen de sectie ‘Coaching, Training en Advies’ vervuld en nu start ik als SiS’er binnen de sectie ‘Arbeid en Organisatie’. De sectie A&O sluit goed aan bij mijn Master.

Afgelopen jaar ben ik, naast het afronden van de Bachelor Psychologie in Groningen en het begeleiden van een scholier met ASS en een vluchtelingstudent, werkzaam geweest als ‘Stressjam’ coach bij een psychologenpraktijk in Leeuwarden. Stressjam is een VR-health game, waarbij mensen hun eigen stress leren reguleren en hierdoor hun mindset jegens stress veranderen. Dit heb ik met veel plezier gedaan, het was een goede praktijkervaring en een interessante kennismaking met het werkveld.

In mijn vrije tijd trek ik veel op met vriendinnen, ben vaak te vinden in de sportschool, lees graag en kijk naar series en documentaires.

 

Louk Tammes – Student in Sectie (SIS)

Mijn naam is Louk Tammes (22) en vanaf september 2019 ben ik de SiS’er van de sectie Arbeid & Organisatie. Dit studiejaar begin ik aan de specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus universiteit. Arbeids- en organisatiepsychologie heeft mij het meest gegrepen doordat er veel elementen van positieve psychologie in verwerkt zijn. Afgelopen jaar ben ik al als Pr-functionaris actief geweest in de Carrière Commissie van het SPS-NIP. Ik ben door dit jaar enorm gegroeid in zaken als samenwerken en persoonlijke aanpak.

Ik verlangde toen dit jaar klaar was naar iets nieuws en het liefst gerelateerd aan mijn specialisatie. Vandaar dat ik er voor heb gekozen om de stem van de student te vertegenwoordigen in sectie Arbeid & Organisatie. Zelf zou ik later graag in de coaching & training branche terecht komen. Hier komt de studie psychologie samen met persoonlijke ontwikkeling wat een grote passie van mij is.

Naast het studie- en studentleven hou ik er dus van om boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling waaronder: The big leap, je bent wat je doet en Co-Active coaching. Het lezen van deze boeken geeft mij naast een hoop voldoening helderheid over welk pad ik wil bewandelen in het leven.

Aankomende jaar streef ik naar de volgende stap in mijn persoonlijke groei en samen met de bestuursleden van de sectie Arbeid & Organisatie naar het creëren van een tijdperk waar de arbeids- en organisatiepsycholoog autoriteit heeft over maatschappelijke thema’s als burn-out.