Sectiebestuur

Het sectiebestuur bestaat uit de volgende personen, die tijdens de ALV van 20 september voor een periode van 3 jaar zijn ingestemd.

 

Cora Reijerse – Voorzitter

Cora Reijerse

Na mijn studie Klinische psychologie aan de VU in Amsterdam ben ik gaan werken als extern adviseur voor organisaties. Jarenlang heb ik daarnaast psychotherapie opleidingen gevolgd en me op bescheiden schaal bezig gehouden met individuele- en relatie therapie.

Om op het A&O vlak meer bagage te hebben en ook leidinggevende goed te kunnen begeleiden het ik een paar vakken gevolgd bij Bestuurskunde. Heel interessant om die verschillende perspectieven te combineren. Na 12 jaar als adviseur bij psychologische adviesbureaus gewerkt te hebben ben ik voor mezelf begonnen. Toen was mijn focus HRM advisering, assessment, training en coaching voor organisaties. Eigenaar en directeur zijn van ACT in Weesp was een groot avontuur met alle ups en downs die erbij horen. Als psycholoog ben je niet opgeleid in leiding geven, verkopen en facilitair management, dus dat leer je dan in de praktijk. Acht jaar later stopte ik met ACT. Minder verantwoordelijkheid en meer vrijheid trokken me toen sterk.

De afgelopen 12 jaar werk met veel plezier als oprichter en eigenaar van All About Change met een netwerk van ervaren collega’s samen. We richten ons op het begeleiden van leer- en verandertrajecten in organisaties. Ik werkt graag met Appreciative Inquiry, geef les over deze veranderingsbenadering aan collega’s en schrijf er regelmatig over.

Ik ben getrouwd met Barend en wonen in Zutphen. Wij zijn de trotste ouders van 3 zonen en trotse grootouders van 1 kleindochter en 1 kleinzoon.

 

Paul Kop – Algemeen Bestuurslid

Ik ben registerpsycholoog AO, ondernemer en voormalig Lector Talentmanagement aan de Hogeschool Leiden. In de afgelopen veertig jaar heb ik theorie en praktijk gecombineerd bij het versterken van de kracht van mensen en organisaties . Mijn ervaringen met toezicht en bestuur gebruik ik om enthousiast  de psychologie uit te dragen. Als executive psycholoog houd ik me bezig met de ontwikkeling van individuele talenten en het bij elkaar brengen van de juiste mensen. Momenteel ben ik met name geïnteresseerd in gebieden als duurzame inzetbaarheid, kunstmatige intelligentie , authentiek leiderschap en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Als eigenaar en directeur van Lagerweij, een gekend HR-adviesbureau, focus ik mij op het bevorderen van organisatiedoelen door mensen; het Mens Effect. Ik coach en adviseer  executives en senior managers in het bedrijfsleven, alsmede topvertegenwoordigers van gemeentelijke en nationale bestuursorganen.

Ik ben getrouwd met Mariëtte en trotse vader van vijf kinderen.

Voornaamste motief: werken aan de emancipatie van de A&O psycholoog. Als wetenschap en A&O professie dichter bij elkaar komen, en als de A&O psycholoog zichtbaarder wordt en meer naar voren stapt, met wetenschappelijke ruggengraat, zal onze beroepsgroep zich pas echt succesvol kunnen richten op de grote vraagstukken van werk en organisatie.

 

Theo Stor – Algemeen Bestuurslid

Theo StorIk heb zowel klinische als A&O Psychologie gestudeerd in Nijmegen. Al heel vroeg in mijn loopbaan (stage bij Siemens NL) ben ik betrokken geraakt bij assessment centers. Het doen van assessment is hierdoor altijd een rode lijn in mijn werk geweest. Hiervoor ben ik verschillende malen ook naar internationale assessment center methode conferenties geweest en heb internationale opdrachten gedaan.

Na een paar jaar bij een klein bureau in Den Haag ben ik in 1993 bij Right Management gaan werken (toen nog ADC). Hier ben ik actief als senior-consultant op de velden Talent Management (assessment, coaching, leiderschap training) en Career Management (o.a. Outplacement). Voor Right Management heb ik veelvuldig ook internationale opdrachten gedaan. Binnen Right Management ben ik de opleider voor de nieuw in dienst komende A&O psychologen.

Bestuurlijk ben ik voorzitter OR van Right Management en heb ik enkele jaren in de gemeenteraad van Driebergen, waar ik woon, gezeten. Ik ben getrouwd met Nicole en heb 3 kinderen. Binnen het AO-NIP bestuur maak ik me hard voor het extern profileren van de titels Psycholoog NIP en Registerpsycholoog AO en AG.

 

Daphne Metsemakers – Algemeen Bestuurslid

Daphne Metsemakers

Ik ben Daphne Metsemakers, registerpsycholoog A&O en werkzaam als psycholoog/coach, trainer en docent.

Al vanaf mijn 14e heb ik veel interesse in menselijk gedrag. Omdat er destijds een grote werkeloosheid was onder psychologen, heb ik ervoor gekozen om Gezondheidswetenschappen te gaan studeren in Maastricht. Deze studie begon breed en betrof naast de geestelijke kant van gezondheid ook de biologische en beleidsmatige kant. Echter kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en bleef de geestelijke kant mij het meeste boeien. Tijdens mijn afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidkunde, wat erg lijkt op klinische psychologie, merkte ik dat de invloed van organisaties, werk en systemen op individuen, mij interesseerde. Daarom ben ik tegelijkertijd A&O psychologie aan de Universiteit van Amsterdam gaan studeren.

Tijdens en na mijn afstuderen heb ik veel diagnostiek gedaan. Ik heb daar veel van geleerd, maar merkte dat ik graag direct mensen wilde coachen, trainen en ontwikkelen.  Ik ben toen als docent bij de opleiding HRM aan een hogeschool gaan werken. Ik heb inmiddels heel wat jaren in het hoger onderwijs achter de rug. Eerst als docent en later als manager. Het lerend organiseren heeft mijn  grote interesse en de uitdagingen die dat biedt aan organisaties en het management. Naast mijn werk in het onderwijs, ben ik mijn eigen praktijk als psycholoog en coach gestart waar ik mensen vooral begeleid bij arbeidsgerelateerde vraagstukken.

Op dit moment geef ik les in masteronderwijs, organisatie coaching en innovatie van zorg en welzijn, en ben ik senior docent opleider. Ik ben bezig mij te oriënteren op een promotietraject en heb daarnaast mijn eigen praktijk.

Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons van 10 en 11 jaar. We hebben een jonge hond waarmee ik veel wandel en hardloop en ik hou van fietsen, vooral op de mountainbike over de single tracks van de Utrechtse Heuvelrug.

Bij het NIP wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het zichtbaarder maken van de A&O en A&G psychologen in Nederland en het verstevigen van hun positie. Ik werk graag multidisciplinair, maar mis daar toch nog vaak de stem van de psychologen. Het zijn vaak andere disciplines die onderwerpen vanuit de psychologie claimen of er wordt aan voorbij gegaan. Ik wil graag bijdragen aan een verandering daarin.

 

Jan Kwint – Algemeen Bestuurslid

Ik heb A&O Psychologie gestudeerd in Tilburg en Leuven. Daarna heb ik de verbreding gezocht: management trainee bij Procter & Gamble. Ik heb daar veel marketing en sales ervaring opgedaan. Toch ben ik terug het psychologie vak in gegaan. Daar ligt mijn echte passie. Bij PA Consulting Group en kon ik mij volop uitleven en verder leren: veel assessment centers, trainingen en test ontwikkeling. Ik heb lang voor PA vanuit Londen gewerkt en ik was later een van de 4 oprichters van Cubiks Group Ltd.

Na 12 jaar Cubiks was het echt tijd voor iets anders: Nederland. Het werd LTP, alwaar ik nu sinds 4 jaar algemeen directeur ben. Ik mag LTP het digitale tijdperk in leiden en zal het daarna weer een keer doorgeven. Terug in Nederland viel mij de bescheiden positie van de psycholoog op. Wij lijken afwezig in het debat. Het Register lijkt ook weinig waarde te hebben. Zonde. Dat moet en kan anders. Ik hoefde daarom niet lang na te denken toen ik gevraagd werd voor het AO-NIP bestuur. Prive: ik ben getrouwd met Roos, wij hebben 3 jongens en wonen in St-Michielgestel.

 

Femke Steendam – Penningmeester

Ik ben Femke Steendam, Arbeid- en Organisatiepsycholoog en lid van het A&O bestuur om me bezig te kunnen houden met vakgenoten en het vak. Ik ben de afgelopen 3 jaar lid geweest van de ledenraad en heb nu de overstap gemaakt naar het A&O bestuur. Ik ben de afgelopen tijd vaak naar de zomer- en winterschool geweest die A&O organiseerde en werd enthousiast over de veelzijdigheid van ons vak en het sparren met andere A&O psychologen. Ik wil daar graag een bijdrage aanleveren en ook aan de profilering van de A&O psycholoog. Dat deed ik eerst in de ledenraad en nu in dit bestuur. De A&O psycholoog mag wel wat bekender worden en vaker ingezet worden. We hebben een waardevolle expertise die nog te onbekend is.

Ik ben meer dan 4 jaar werkzaam bij SBI Formaat en Odyssee, daar ben ik trainer en coach. Bij het ene bedrijf meer gericht op medezeggenschap, organisatieontwikkelingen en arbeidsverhoudingen en bij het andere bedrijf meer op het gebied van vitaliteit en ontwikkeling van wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Ik coach ook graag young professionals op het gebied van kwaliteiten, kansen en het vinden van hun volgende stap.

Ik woon in Utrecht samen met Oskar en ons eerste kindje is onderweg. Ik vind het leuk om te korfballen en kitesurfen.

 

Caline Horváth – Startende Psycholoog (SPIN)

Caline HorváthMijn naam is Caline Horváth en ik ben begin september 2018 begonnen met de Master ‘Arbeid, Organisatie en Gezondheid’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vorig jaar heb ik binnen NIP de functie SiS’er binnen de sectie ‘Coaching, Training en Advies’ vervuld en nu start ik als SiS’er binnen de sectie ‘Arbeid en Organisatie’. De sectie A&O sluit goed aan bij mijn Master.

Afgelopen jaar ben ik, naast het afronden van de Bachelor Psychologie in Groningen en het begeleiden van een scholier met ASS en een vluchtelingstudent, werkzaam geweest als ‘Stressjam’ coach bij een psychologenpraktijk in Leeuwarden. Stressjam is een VR-health game, waarbij mensen hun eigen stress leren reguleren en hierdoor hun mindset jegens stress veranderen. Dit heb ik met veel plezier gedaan, het was een goede praktijkervaring en een interessante kennismaking met het werkveld.

In mijn vrije tijd trek ik veel op met vriendinnen, ben vaak te vinden in de sportschool, lees graag en kijk naar series en documentaires.

 

Louk Tammes – Student in Sectie (SIS)

Mijn naam is Louk Tammes (22) en vanaf september 2019 ben ik de SiS’er van de sectie Arbeid & Organisatie. Dit studiejaar begin ik aan de specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus universiteit. Arbeids- en organisatiepsychologie heeft mij het meest gegrepen doordat er veel elementen van positieve psychologie in verwerkt zijn. Afgelopen jaar ben ik al als Pr-functionaris actief geweest in de Carrière Commissie van het SPS-NIP. Ik ben door dit jaar enorm gegroeid in zaken als samenwerken en persoonlijke aanpak.

Ik verlangde toen dit jaar klaar was naar iets nieuws en het liefst gerelateerd aan mijn specialisatie. Vandaar dat ik er voor heb gekozen om de stem van de student te vertegenwoordigen in sectie Arbeid & Organisatie. Zelf zou ik later graag in de coaching & training branche terecht komen. Hier komt de studie psychologie samen met persoonlijke ontwikkeling wat een grote passie van mij is.

Naast het studie- en studentleven hou ik er dus van om boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling waaronder: The big leap, je bent wat je doet en Co-Active coaching. Het lezen van deze boeken geeft mij naast een hoop voldoening helderheid over welk pad ik wil bewandelen in het leven.

Aankomende jaar streef ik naar de volgende stap in mijn persoonlijke groei en samen met de bestuursleden van de sectie Arbeid & Organisatie naar het creëren van een tijdperk waar de arbeids- en organisatiepsycholoog autoriteit heeft over maatschappelijke thema’s als burn-out.