Column Paul Kop: Wetenschappers en professionals

Door: Paul Kop, voorzitter sectie-bestuur A&O

5 maart 2019

Tot mijn grote vreugde zijn ‘onze’ A&O-wetenschappers zeer bereid samen met ons als professionals op te trekken.

De psychologie is een puissant rijk, vakgebied. Rijk door elegante wetenschappelijke theorieën en oplossingen. Nederland is nummer 3 in de psychologenwereld (USA en UK zijn nummers 1 en 2). We hebben zo’n beetje de beste A&O-hoogleraren ter wereld (citation index).

Je zou verwachten dat onze A&O-professionals gemakkelijk toegang hebben tot ‘state of the art’-wetenschap en die kennis met passie uitdragen. Maar helaas, we zitten daar bescheiden en een beetje hulpeloos naar te kijken. We kunnen niet gemakkelijk bij de academische kennis komen, het NIP heeft dat ook niet zo goed georganiseerd.

 

Wat doen we nu echt?

We coachen, assessen, geven hulp en soms doen we aan cultuur, en teamonderzoek. En we hebben opvattingen over leiderschap. Maar ja, dat kan iedereen. Zo laten we ons ruim de kaas van het brood eten door andere beroepsgroepen. Er zijn zo’n 60.000 ongeorganiseerde coaches (KvK-cijfers). Instrumenten ingegeven door kleurenterreur, Maan- en Jungaanbidders vergiftigen de markt met rommel en onbekende schadelasten voor afnemers en gebruikers. Alle A&O-psychologen vechten voor hun bestaan. En tegelijkertijd dulden we dit soort concurrenten gemakkelijk voor ons.

 

Hoe komt dat toch?

Peter Vandermeersch is een Vlaming die zich kort geleden heeft laten naturaliseren tot Nederlander. Hij is tot aanstaande september (vanaf 2010) hoofdredacteur van de NRC. Niet de eerste de beste dus. Waarom die naturalisatie? Niet omdat we zo’n leuk volk zijn. Zo verdraagzaam en wereldwijs, zo bescheiden en gul. Neen, er is eigenlijk maar 1 reden voor hem: we zijn zo ambitieus. En met die ambitie zijn wij enorm innovatief. We zijn in zijn ogen ambitieus op veel fronten. We tonen niet alleen maar de grote bek van het gelijk. Maar laten vooral de ambitie zien van het grote ‘beter’. Alles kan beter. En dat proberen we dan ook in Nederland volgens hem.

Wat een prachtig beeld, schetst hij van onze samenleving. Zo kijk ik als voorzitter ook aan tegen de combi wetenschap en professional. Het moet beter, veel beter. Wij als professionals kunnen het ons niet langer permitteren langs de lijntjes te kleuren omdat de klant het wil. Doe toch maar Belbin. Doe toch maar managementdrives. Baat het niet, dan schaadt het niet. Komen we toch met elkaar in gesprek.

Anderzijds moet de wetenschap ook dichter naar de beroepsgroep komen, veel dichterbij. Niet meer een halve concurrent zijn, niet alleen maar iets doen voor alumni, niet alleen maar ontoegankelijke artikelen publiceren in de grote tijdschriften. We moeten het samen doen. Intelligente combi’s vormen. De professional moet door de wetenschap op een voetstuk gezet worden en niet andersom. Dat zit namelijk wel goed. Hoger dan hoogleraar kan niet.

Wij weten heel goed dat als we wetenschappelijke ruggengraat durven tonen onze klanten veel beter geholpen zijn. Voor onze praktijk houdt dit bijvoorbeeld in: geen sprookjes meer verkopen maar goede en betekenisvolle diagnoses stellen. Met de juiste spullenboel.

Intentieverklaring samenwerking

Op 14 februari 2019 op Valentijnsdag, heeft uw A&O-bestuur een prachtige avond gehad met een grote groep A&O-hoogleraren. Zo ongeveer 16 mensen (er waren er meerdere aangemeld op invitatie), het was een geweldige avond. Er is een serieuze intentieverklaring getekend en er zijn veel ideeën gewisseld. Kern van de bijeenkomst: hoe krijgen we de kloof tussen wetenschap en professionals gedicht en de tweede logische stap was: hoe krijgen we de professional in een vooraanstaande en gezaghebbende rol: als A&O-psycholoog. Laat het vooral geen geuzennaam worden.

Wat heeft de A&O-wetenschap ons eigenlijk te bieden. Veel. Ook de wetenschappers willen wel. Heel graag zelfs. Ze eisen niet het podium op, maar gunnen ons de kennis en de positie. Wij, 2.000 A&O-professionals, moeten het podium pakken en wetenschappelijke ruggengraat tonen.

Wij kunnen hoogwaardig onderzoek stimuleren naar diversiteit en teamontwikkeling, we kunnen zeer hoogwaardige en robuuste manieren van assessment leveren en moeten niet almaar beweren dat assessments straks alleen maar online, gratis en voor niets zijn. We zijn goed in staat nieuwe organisatie opvattingen en modellen te leveren, we kunnen cultuur en klimaat van bedrijven in kaart brengen. We hebben enorm veel verstand van management en leiderschap en teams in crises. We weten van loopbaanmanagement en ontwikkeling van het individu, we weten alles van betrokkenheid en bevlogenheid. Ook grote maatschappelijke kwesties, burn-out, laaggeletterdheid, participatie en inclusie zijn ons domein. Maar ook productiviteit en moreel handelen.

In mijn ogen wordt het echt tijd dat de A&O-psychologen een stap naar voren doen.

Namens het Bestuur van de sectie A&O/A&G

Paul Kop