A&O-items september 2019

Diepste verlangen

Sandra Rethmeier
Diep in ons hart genieten we waarschijnlijk allemaal van de tv-soap ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ (GTST). Ook degenen die zeggen dat ze het programma niet kennen of niet willen kennen. Ik zal uitleggen hoe ik tot die slotsom gekomen ben.

 

 

Welbevinden voor teams (2) – Wederzijdse afhankelijkheid

Godfried Westen
Welbevinden is een onderwerp dat voortdurend de aandacht zou moeten hebben. Zeker als het gaat om de vraag wat ieder teamlid kan doen, zowel voor zichzelf als voor een ander.

 

 

6 tips om stress de baas te blijven

Ana Bloemraad
In tegenstelling tot wat je misschien denkt, heeft stress ook positieve kanten. Sterker nog: stress is noodzakelijk voor een tevreden en gezond leven.

 

Het ABC van de Groepsdynamica (8)

Monique Bekker
Groepsdynamica bevat een rijke terminologie, waar eenieder die zich met groepen bezighoudt, kennis van zou moeten nemen. In de serie Het ABC van de Groepsdynamica worden telkens enkele belangrijke begrippen verklaard.

 

 

Idealisme en extremisme

Huibrecht Boluijt
Dankzij de wetenschap weten we meer, kunnen we meer en doen we meer. Bovendien leven we ook nog eens langer. Vooruitgang in kwantiteit uitgedrukt. Maar wint dit opgepluste leven ook aan kwaliteit?

 

 

 Als je moe bent moet je rusten

Angela Koolmees
Afgelopen zomer was ik op retraite in Plum Village, een klooster in Frankrijk. Corvee (service meditation) was onderdeel van de week. Eigenlijk was het een oefening in compassie.