A&O-items november 2019

Op weg naar depressie?
Sandra Rethmeier
In de herfst komt er een claustrofobisch gevoel over me heen. Ben ik op weg naar een depressie? Of is het gewoon de winterblues.

 

 

 

ACT in groepen, hoe doe je dat?
Monique Bekker
Toen ik enkele jaren geleden met Acceptance en Commitment Therapy (ACT) in aanraking kwam, was mijn grootste wens om de principes van ACT in te zetten in groepen.

 

 

Welbevinden voor teams (3) – Persoon én omgeving
Godfried Westen
Welbevinden is een onderwerp dat voortdurend de aandacht zou moeten hebben. Zo ook de impact van omstandigheden en cultuur van een bedrijf op het welbevinden van medewerkers.

 

 

Nieuwsgierig
Joke Tacoma
Als ik met mijn klanten praat over timemanagement, vraag ik altijd wanneer ze op hun helderst zijn en wanneer ze een dip hebben. Wat betekent dat voor het werk dat je moet doen?

Werk als waarde
Ana Bloemraad
Werk werd lang gezien als een ruilmiddel, als een manier om dagelijkse kost te verdienen. Maar als geld verdienen de enige reden om te werken zou zijn, zouden er bijvoorbeeld geen vrijwilligers zijn.

 

 

Werken met dankbaarheid werkt
Angela Koolmees
Het is weer bijna het einde van het jaar. Op alle vlakken is het nu een tijd om het afgelopen jaar de revue te laten passeren. Daarmee ook hoe het jaar voor onszelf is geweest.

 

 

Angst verdrijft wetenschap
Huibrecht Boluijt
In het huidige tijdgewricht wordt de klimaathype nogal eens vergeleken met religie. Op dramatische en profetische wijze worden waarheden gepredikt. Psychologische tendensen zetten daarbij de wetenschap onder druk.