A&O-items mei 2019

Duivels dilemma of persoonlijk belang?

Sandra Rethmeier
Ons leven wordt beheerst door duivelse dilemma’s. Voors en tegens buitelen over elkaar. Gaan we links of rechts, zullen we wel of niet samenwerken? Principes lijken geen rol meer te spelen als het er echt op aankomt.

 

Het ABC van de Groepsdynamica (6)

Monique Bekker
Groepsdynamica bevat een rijke terminologie, waar eenieder die zich met groepen bezighoudt, kennis van zou moeten nemen. In de serie Het ABC van de Groepsdynamica worden telkens enkele belangrijke begrippen verklaard.

 

Over woord en daad (2)

Godfried Westen
Bedrijven staan graag bekend als groen, ethisch en/of maatschappelijk verantwoordelijk. Het kan wel eens moeilijk zijn voor topmanagers, net als voor gewone mensen, om daar ook naar te handelen.

 

 

Verkoop jezelf!

Arco Poot
De markt zit om onze psychologische expertise te springen. Hoe moeten wij als professionals de markt duidelijk maken dat deze kennis bij ons kan en moet worden gehaald?

 

 

F*ck het protocol – (In)adequate begeleiding bij burn-out

Huibrecht Boluijt
Iedere keer verbaas ik me weer dat bij uitval door psychische problemen zoveel werkgevers de neiging hebben om zich van meet af aan met het herstel van de zieke werknemer te bemoeien.

 

Kwaliteit van de arbeid

Ana Bloemraad
1 mei, de Dag van de Arbeid, is wellicht een goed moment om te reflecteren op de kwaliteit van de arbeid van werknemers in deze tijd.

 

 

Het is maar werk (2) – dreigend baanverlies

Angela Koolmees
Rouw na baanverlies wordt vaak onderschat en niet onderkend, ondanks toenemende aandacht in de media. Een mogelijk nog meer onderschat aspect van reorganisaties is baanonzekerheid.