Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s

Nienke Wijnants (2019)
Prometheus, 280 pagina’s, € 19,99
EAN: 97890446399024

In 2008 verscheen Het dertigersdilemma, dat prompt een bestseller werd. Vraag vandaag de dag een willekeurige dertiger in Nederland of Vlaanderen naar de betekenis van het woord ‘dertigersdilemma’ en hij of zij weet het je feilloos te vertellen: keuzestress, streven naar perfectie en knagende zingevingsvragen. Wijnants gaf een naam aan de gevoelens van een zoekende groep in een uitdagende levensfase.

Hoewel de theorie ongewijzigd is gebleven en het boek onverminderd populair, is de wereld om ons heen het afgelopen decennium ingrijpend veranderd. Hoog tijd dus voor een geheel herziene en geactualiseerde druk.

In deze nieuwe editie, waarin geen pagina ongewijzigd is gebleven, belicht Wijnants de verstrekkende invloed van social media op de twijfels en dilemma’s van millennials.

‘Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s’ laat zien dat de onzekerheden van millennials geen problemen zijn die ‘opgelost’ dienen te worden. Het zijn uitingen van de grote vragen van het leven en die zijn nuttig; we hebben ze nodig om richting te bepalen. Met dit boek verschaft Wijnants twintigers en dertigers inzicht in deze uitdagende levensfase en voorziet hen van informatie en tips. Maar bovenal inspireert zij hen om juist in deze hectische levensfase weerstand te bieden aan sociale druk, om bewuster keuzes te maken en om vanuit eigen overtuiging het leven te leiden dat bij hén past.