Mindhacking voor teams

Ronald van Aggelen (2019)
Futuro Uitgevers, 142 pagina’s, € 23,95
EAN: 9789492221872

Iedereen kent ze wel: de groepen mensen die als team door het leven moeten, maar zonder dat ze een gezamenlijk doel voor ogen hebben, en zonder een goed zicht op teamdynamiek. Dan is het leven als team ondragelijk.

Dit boek gaat over het vergroten van invloed van teams en teamleden. Op inspirerende wijze wordt in ‘Mindhacking voor teams’ duidelijk gemaakt wat teamleden kunnen doen om effectiever te kunnen samenwerken en hoe gedrag door Mindhacking-technieken kan worden beïnvloed. Voor teammanagers en opdrachtgevers wordt duidelijk hoe teams optimaal gaan werken.

In het boek worden sportmetaforen gebruikt om duidelijk te maken wat focus en commitment betekenen en hoe onze hersenen kunnen worden gemanipuleerd om prestaties te realiseren. In de hoofdstukken worden acht karikaturen van teamleden gebruikt om teamdynamiek en teamprestaties te illustreren.

In ’Mindhacking voor teams’ behandelt de auteur thema’s als manipulatie en beïnvloeding van gedrag en geeft hij voorbeelden hoe teams en teamleden bij kunnen dragen aan het succes van organisaties.