Go digital, stay human – Hoe technologie de mensheid vooruit helpt naar een betekenisvolle toekomst

Christian Kromme (2019)
Boom, 264 pagina’s, € 26,50
EAN: 9789024426157

Onze wereld digitaliseert in extreem hoog tempo. Exponentiële technologieën beloven de opkomst van een compleet nieuwe economie. Technologieën zoals robotica, kunstmatige intelligentie, 3D-printen, augmented reality en the internet of things gaan een radicale impact hebben op alles wat we doen.

Deze ontwikkelingen lijken veelbelovend, maar technologie is slechts een zielloze reflectie van de mens. Technologie vereist niet alleen de menselijke evolutie, maar tegelijkertijd jaagt ze ook onze evolutie aan. De voorspellingen zijn dat in de komende vijf tot tien jaar veel banen worden geautomatiseerd door robotica en kunstmatige intelligentie. Dit dwingt ons als mens steeds meer om urgente en existentiële vragen te beantwoorden, zoals: Wat betekent het om mens te zijn? Hoe blijven we als mens relevant als technologie elk jaar exponentieel slimmer en efficiënter wordt? Hoe leiden we ons leven in een tijd van extreme verandering?

‘Go digital, stay human’ laat op fascinerende wijze zien hoe digitale technologie zich ontwikkelt en de mensheid zal leiden naar een meer betekenisvolle toekomst.

Het boek ontrafelt het universele en voorspelbare patroon achter disruptieve innovaties, zodat je zelf beter leert begrijpen wanneer en waarom bepaalde technologische trends ontstaan. En welke impact ze gaan hebben op je leven, je organisatie en onze samenleving.