A&O-items maart 2019

En toen was er niets

Sandra Rethmeier
Geen zonnige start in het nieuwe jaar
Alleen een doorkijkje naar het verdere bestaan
Voor iedereen die de non-existentiële dimensie heeft ervaren

 

 

Het ABC van de Groepsdynamica (5)

Monique Bekker
Groepsdynamica bevat een rijke terminologie, waar eenieder die zich met groepen bezighoudt, kennis van zou moeten nemen. In de serie Het ABC van de Groepsdynamica worden telkens enkele belangrijke begrippen verklaard.

 

Over woord en daad (1)

Godfried Westen
Bedrijven staan graag bekend als groen, ethisch en/of maatschappelijk verantwoordelijk. Het kan wel eens moeilijk zijn voor topmanagers, net als voor gewone mensen, om daar ook naar te handelen.

 

Crisis in de psychologie

Joke Tacoma
Mijn klant mailt een link van een artikel in Trouw: Crisis in de psychologie (Schoonen, 2019). Is hij bij mij nog wel aan het goede adres?

 

 

 

Kunstmatige intelligentie, driedubbele kansen voor de psychologie

Huibrecht Boluijt
Het lijdt vanuit de wetenschappelijke hoek geen enkele twijfel dat de zelfbewuste machine alras een feit is. Met de komst van de intelligente robot kunnen we terug naar de essentie van ons bestaan. Bij deze nieuwe zingeving zal de psycholoog meer dan ooit gewenst zijn.

 

Je bent sprekend je speeksel

Rik Duursma
Wil je weten of je baby een ‘denker’ of ‘doener’ gaat worden? Het enige dat je hoeft te doen is wat wangslijm opsturen. Kunnen we op basis van dna wel voorspellingen doen over persoonlijkheid en gedrag?

 

Het effect van transformationeel leiderschap

Ana Bloemraad
Een steeds veranderende markt, technologische ontwikkelingen en schommelingen in interesse en aandacht van de consument, vereisen snelle aanpassing en grondige verandering van organisaties willen zij overleven.

 

Het is maar werk (1) – rouw na baanverlies

Angela Koolmees
Rouw na baanverlies wordt vaak onderschat en niet onderkend, ondanks toenemende aandacht in de media. Adequate aandacht en begeleiding tijdens reorganisaties leveren veel op voor alle partijen.