Er is nog werk – De toekomst van waardig werk in de wereld

Luc Cortebeeck
Lannoo, 296 pagina’s, € 24,99
EAN: 9789401460323

Werk is een fundamenteel onderdeel van ons leven. Daarom is het van zo’n groot belang dat werk voor iedereen waardig is. Al meer dan twintig jaar ijvert Luc Cortebeeck voor sociale rechtvaardigheid in de wereld.

In België is hij een gerespecteerde stem in het overleg tussen werkgevers, werknemers en overheden. Hij onderhandelde tal van arbeidsovereenkomsten en drukte zijn stempel op de sociale verhoudingen van het land. Sinds 2011 staat hij aan het roer van de IAO.

In ‘Er is nog werk’ bundelt Cortebeeck zijn ervaringen en inzichten, die aanzetten tot nadenken en oproepen tot actie. Vanuit een analyse van de situatie van arbeid in de wereld van vandaag, waarbij hij aandacht heeft voor arbeidskwesties van India en Qatar tot Afrika en Zuid-Amerika en de gele hesjes in West-Europa, buigt hij zich vervolgens over de toekomst van werk: hoe kunnen we kinderarbeid en sociale uitbuiting de wereld uithelpen? Is de bescherming van werknemers nog efficiënt of gooien we het beter over een andere boeg? Is AI een vloek of een zegen voor de arbeidsmarkt? Hoe streven we naar sociale gelijkheid in een context van globalisering en massamigratie?