A&O-items juni 2019

Ken je dat gevoel?

Sandra Rethmeier
Vlak voor de zomer is het altijd hollen of stilstaan. Keihard aan de slag om de deadlines te halen, laatste klussen afronden en overdragen waar nodig. Of het andere uiterste: als een nachtkaarsje uitgaan…

 

 

Het ABC van de Groepsdynamica (7)

Monique Bekker
Groepsdynamica bevat een rijke terminologie, waar eenieder die zich met groepen bezighoudt, kennis van zou moeten nemen. In de serie Het ABC van de Groepsdynamica worden telkens enkele belangrijke begrippen verklaard.

 

Welbevinden voor teams (1) – Geen kortstondige mode

Godfried Westen
Welbevinden is een onderwerp dat voortdurend de aandacht zou moeten hebben. Zeker als het gaat om teams.

 

 

Werk en burn-out

Ana Bloemraad reageert op het artikel F*ck het protocol – (In)adequate begeleiding bij burn-out van Huibrecht Boluijt uit A&O-items, mei 2019. Huibrecht Boluijt stelt zich teweer.

Gouden kooi

Joke Tacoma
Een ontslag is soms zo gek nog niet. Eerst lijkt het vreselijk, voelt het bedreigend, maar de kans dat je er gelukkiger van wordt is groter dan je denkt.

 

 

Grenzen stellen

Huibrecht Boluijt
Mobiele telefoongebruik in openbare ruimten, gillende kinderen in een restaurant. Wie ageert hier nog tegen?

 

 

Tem de aap

Angela Koolmees
Een gemiddelde werkdag zit vol met prikkels die ons verleiden om onze aandacht te laten afdwalen. Mindfulness is een beproefde methode om met afleidingen om te gaan en focus te ontwikkelen.

 

 

Talentmanagement op de Ajax-manier

Rik Duursma
Om het succes van Ajax te verklaren moet je volgens ‘kenners’ kijken naar de jeugdopleiding. Het beleid met focus op ontwikkeling is een lichtend voorbeeld wat betreft talentmanagement.