A&O-items december 2018

   

Waar wil ik zijn…?
Sandra Rethmeier
Waar wil ik zijn als het water komt? Als het polderlandschap verandert in modderstromen, als de Veluwe vlam vat door verzengende hitte. Waar wil ik dan zijn?

 

 

Het ABC van de Groepsdynamica (4)
Monique Bekker
Groepsdynamica bevat een rijke terminologie, waar eenieder die zich met groepen bezighoudt, kennis van zou moeten nemen. In de serie Het ABC van de Groepsdynamica worden telkens enkele belangrijke begrippen verklaard.

 

 

Algoritmes en teleurstelling
Godfried Westen
Algoritmisering grijpt als een inktvlek om zich heen. Er is bijna geen sector waar toepassing van algoritmes en AI niet sterk groeit. Maar binnen ons vakgebied lijkt er weinig aandacht voor te zijn. Ik kan me vergissen.

 

 

De dag van mijn assessment

Rik Duursma
Ok, het moment van de waarheid: tijd voor mijn assessment. Ik log in via de link die ik van het assessmentbureau heb ontvangen en zie een aantal games voor mij klaar staan. Leuk, ik ben wel goed in puzzelen dus dit moet wel lukken.

 

Vrije tijd
Joke Tacoma
Gijs van Dijk (PvdA, Tweede Kamer) wil het recht op vrije tijd wettelijk vastleggen, omdat mensen ’s avonds en in het weekend benaderd worden voor of door hun werk.

 

 

Adequaat verzuimbeleid? Huur een clown!
Huibrecht Boluijt
Als gezondheidspsycholoog ontmoet ik zowat dagelijks mensen die opgebrand zijn, uitgeput en gedesoriënteerd. Ander gedrag, ook op de werkvloer, is noodzakelijk.

 

 

 

Oude hond nieuwe trucjes leren
Ana Bloemraad
Om de tekorten op de arbeidsmarkt de komende jaren op te kunnen vangen, is een duurzame inzetbaarheid van ouderen (50 tot 70 jaar) een belangrijk punt.