Veelgestelde vragen: verschil PSYCHOLOOG NIP en Registerpsycholoog NIP

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het verschil tussen PSYCHOLOOG NIP en Registerpsycholoog NIP?

De titel Registerpsycholoog NIP is verbonden aan inschrijving in bepaalde registers. Een registerinschrijving borgt een bepaald niveau van vakbekwaamheid, volgend uit twee jaren post-masteronderwijs.

Het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP is niet verbonden aan inschrijving in een register. Het staat voor het NIP-lidmaatschap plus een bepaalde hoeveelheid werkervaring als psycholoog. U kunt het dienstmerk aanvragen als u lid bent van het NIP en een bepaalde hoeveelheid werkervaring als psycholoog heeft opgedaan.

Meer informatie over Registerpsycholoog NIP leest u hier.

2. Mag ik aan het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP ook mijn werkveld toevoegen, bijvoorbeeld: PSYCHOLOOG NIP/Arbeid en Organisatie?

Nee, dat is niet de bedoeling. Achter de titel Registerpsycholoog NIP is wel een toevoeging mogelijk. Meer informatie over een toevoeging achter de titel Registerpsycholoog NIP leest u hier.

3. Ik ben Registerpsycholoog NIP, ben ik dan automatisch ook PSYCHOLOOG NIP?

Nee. Het recht op gebruik van het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP moet u apart aanvragen door middel van het Aanvraagformulier PSYCHOLOOG NIP.

4. Ik ben ingeschreven in een NIP-register. Ben ik dan ook automatisch gerechtigd om het dienstmerk PSYCHOLOOG te voeren?

Nee. Het recht op gebruik van het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP moet u apart aanvragen door middel van het Aanvraagformulier PSYCHOLOOG NIP.