Scholingseisen

U dient minstens 7500 uur aan scholing op het gebied van de psychologie te voldoen, een groot deel hiervan kan ondervangen worden door uw psychologie diploma.

900 uur van de door u gevolgde scholing dient specifiek op het gebied van arbeid- en organisatiepsychologie te zijn, waarvan minstens 780 uur postmasterscholing op het gebied van de arbeid- en organisatiepsychologie.

Geaccrediteerde scholing komt automatisch in uw registratiedossier terecht (mits de opleider uw presentie goed heeft opgevoerd).

 

Scholingseisen

U volgt 900 uur scholing om uw registratie te behalen. In PE-online is de volgende onderverdeling gemaakt:

  • 450 uur vaardigheden
  • 450 uur kennis

De verdeling over deze categorieën is globaal en het is niet erg als de verdeling over deze categorieën niet precies gelijk is.

  • Daarnaast moet u de aantonen dat u de BAPD (basisaantekening Psychodiagnostiek heeft behaald).
  • U heeft daarnaast onder de gevolgde scholing ook in elk geval een cursus relevante wet- en regelgeving gevolgd(minstens 20 uur).

 

Geaccrediteerde scholing

Om geregistreerd te worden als Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP, dient u geaccrediteerde scholing te volgen. Wilt u weten wanneer en waar u een cursus kunt volgen of mee kunt doen aan een studiedag? Via PE Online vindt u een overzicht van geaccrediteerde cursussen, symposia, workshops, lezingen, studiedagen en individuele nascholingen.