Veelgestelde vragen – Lidmaatschap NIP

Gefeliciteerd! Je kunt je studentlidmaatschap omzetten naar Startend lid na studentlidmaatschap. Vul hiervoor het speciale aanmeldformulier in (met een bewijs van afstuderen). Omdat je al bekend bent bij het NIP als student, kom je twee jaar lang in aanmerking voor het voordelige starterstarief (€ 97,20- in 2021). En daarna nog twee jaar voor het tarief van Startende psychologen (€ 219,- in 2021).Vier jaar lang voordeel dus! Heb je onlangs een factuur ontvangen voor het studentlidmaatschap? Nadat je lidmaatschap is omgezet, ontvang je een factuur voor het resterende contributiebedrag. Mocht je geen prijs stellen op een regulier lidmaatschap, laat dat het NIP dan binnen één maand na afstuderen weten (al betaalde contributie wordt verrekend met het nieuwe bedrag).
Dat kan op onderstaande manier. Let op: dit kan alleen in combinatie met een persoonsnaam:

[naam] is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Nee, voor het mogen voeren van het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP gelden aanvullende voorwaarden.
De ledenadministratie kan u een bewijs van uw NIP-lidmaatschap toesturen. Stuur een mail naar ledenadministratie@psynip.nl met daarin uw gegevens. 

Dit geldt ook voor een bewijs van PSYCHOLOOG NIP, dit kunt u ook opvragen bij de ledenadministratie.
Via je persoonlijke Mijn NIP kun je eenvoudig zelf op elk moment je lidmaatschapsgegevens inzien en wijzigingen doorvoeren.
Stuur schriftelijk bewijsmateriaal van uw opleiding naar ledenadministratie@psynip.nl. Of per post naar: NIP Ledenadministratie Arthur van Schendelstraat 650 3511 MJ Utrecht Gezondheidszorgpsychologen, klinisch (neuro) psychologen, psychotherapeuten, schoolpsychologen in opleiding dienen jaarlijks een verklaring van de hoofdopleider te overleggen. De korting wordt maximaal vier jaar lang toegekend en alleen verleend ten tijde van de inschrijving bij de genoemde opleiding. Aio's of oio's dienen een schriftelijke verklaring van de universiteit te overleggen. De korting voor deze groep wordt voor hooguit twee jaar gegeven en alleen ten tijde van het aio- of oio-contract.
Als u geen inkomen heeft uit werk en u bent werkzoekend of u bent onbetaald werkzaam, dan komt u in aanmerking voor de contributiecategorie werkzoekend/onbetaald werkzaam. U krijgt dan een korting van € 200,-. Mocht ook dit bedrag niet voor u op te brengen zijn, dan kunt u een gemotiveerd verzoek doen aan het bestuur van het NIP om tot een betalingsregeling te komen. Mail uw verzoek naar ledenadministratie@psynip.nl.
IBAN: NL81INGB0000378802 SWIFT code: INGBNL2A

 

Naar alle veelgestelde vragen >