NIP-Webinar: NIP-Webinar Psychologie op de Middelbare School

Je hoort in dit webinar van 28 oktober 2020 alles over de diverse initiatieven ‘Psychologie op de Middelbare School’ in het land. We slaan de brug van wetenschap naar praktijk en lichten de effecten van psychologische kennis en vaardigheden op ontwikkeling en gedrag van middelbare scholieren toe, samen met betrokken hoogleraren.

Een webinar voor professionals werkzaam op middelbare scholen, psychologen en andere zorgprofessionals, studenten psychologie en andere geïnteresseerden, georganiseerd door initiatiefnemers Paul Westerman (A&O psycholoog, NIP Ledenraadslid en eigenaar van De Bron BV) en Else Treffers (psycholoog, NIP Ledenraadslid).

 

Sprekers

Jelle Jolles, emeritus hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en groot voorstander van Psychologie binnen het middelbaar onderwijs. Hij vertelde hier al over in een interview met het NIP vakblad de Psycholoog en gaat op 28 oktober nader in op het belang van dit vak en zijn ervaringen als actief pleitbezorger voor een sterke dialoog tussen ‘Academia’ en de onderwijspraktijk.

René Diekstra, emeritus Professor of Psychology University College Roosevelt Middelburg en fellow-lector Jeugd en Opvoeding. René zal de brug van wetenschap naar praktijk toelichten met betrekking tot effecten van psychologische kennis en vaardigheden op ontwikkeling en gedrag van middelbare scholieren.

Ranko Steusel, schoolopleider bij het Calandlyceum Amsterdam, docent klassieke talen en mentor. Vanuit innovatiegelden is Ranko modules Psychologie & Skills4 Life aan het ontwikkelen voor de onderbouw van (voorlopig) het VWO. Hij gaat nader in op zijn ervaringen tot nu toe met de doelgroep, de beoogde doelen en behaalde leeropbrengsten.

Deze sprekers belichten hun visie op psychologie in het middelbare onderwijs.

 

Presentaties

 

Vorige webinar terugkijken?

Op 9 juni vond het eerste webinar over Psychologie op de middelbare school plaats. Kijk ook dit webinar terug!

 

Bekijk het webinar terug