NIP-Webinar Risicotaxatie in de praktijk

Werk jij als psycholoog binnen de Forensische Zorg met risicotaxaties of wil je hier mee gaan werken? Vivienne de Vogel bespreekt tijdens dit webinar van 10 november 2020 de ontwikkelingen op gebied van risicotaxatie en deelt praktische tips aan de hand van sprekende voorbeelden. De nadruk ligt op gebruik van risicotaxatie-instrumenten in de praktijk en de vertaling van risicotaxatie naar risicomanagement. Aan de hand van een casus van een vrouwelijke forensisch psychiatrische patiënt wordt geïllustreerd hoe dit in de praktijk vorm kan krijgen.

 

Over de spreker

Vivienne de Vogel is psychologe en sinds maart 2017 lector Werken in Justitieel Kader bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI). Daarnaast werkt zij als onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). Haar onderzoek richt zich op (continuïteit in) de forensische zorg.

Vivienne publiceerde over haar werk meer dan 100 artikelen en hoofdstukken in boeken, waaronder het boek Geweld door vrouwen- Motieven en verklaringen, bestemd voor een breed publiek. Ook ontwikkelde ze diverse risicotaxatie-instrumenten. Ze is vooral geïnteresseerd in onderzoek dat van direct belang is voor de praktijk.

 

Presentaties

 

Bekijk het webinar terug