(C) Hans Roggen

Terugblik NIP-congres 'De veerkracht van de psyche'

Congresfoto’s: (C) Hans Roggen

 

Het NIP bestaat 80 jaar! Dat vieren wij met een feestelijk congres voor onze leden op vrijdag 1 februari 2019 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam met het thema:

Hoe kun je als psycholoog mensen helpen om veerkrachtig in het leven te staan?

De maatschappij stelt hoge eisen aan mensen en wordt steeds ingewikkelder. Dat zorgt voor stress. We worden steeds ouder en willen geestelijk en lichamelijk gezond blijven. Veerkracht is daarbij belangrijk – het zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.

Cadeau

Ter ere van ons 80-jarig bestaan bieden wij u graag een cadeautje aan: het mini-boek van Matthijs Steeneveld Mindfulness, in je kracht staan en andere hypes. Het boek is een epub bestand en bijvoorbeeld te openen via een iPad.

Congres gemist?

Kijk het eerste deel van het congres terug met de lezingen van:

  • Marja van Vliet van het Institute of Positive Health inspireert je met de vraag hoe het gedachtegoed van positieve gezondheid ons nét even anders kan laten kijken naar onszelf, de maatschappij en vooral: ons vak. Bekijk haar presentatie
  • Juliëtte Hutten ontvangt de Scriptieprijs Forensische Psychologie

Bekijk een korte impressie:

Of kijk hier het eerste deel van het congres terug:

 

Kijk het deel na de pauze van het congres terug met lezingen van:

  • Jos Brosschot, bijzonder hoogleraar psychofysiologische mechanismen van alledaagse stress aan de Universiteit Leiden, gaat in op één van de belangrijkste vijanden van gezondheid: langdurige stress. Bekijk zijn presentatie
  • Matthijs Steeneveld, trainer, positief psycholoog en auteur, laat zien hoe veerkracht kan groeien door een gezonde balans tussen het erkennen van de pijn van het vallen en het leren dat we weer kunnen opstaan. Bekijk zijn presentatie
  • En een tot slot een paneldiscussie met alle sprekers waarbij de zaal meedenkt over de vraag kunnen wij positieve gezondheid als beroepsgroep inzetten in de ontwikkeling van ons vak en hoe wij als psycholoog mensen kunnen helpen veerkrachtiger in het leven te staan.

Marieke van der Velden van De betekenaar maakte dit beeldverslag van het congres.  De congresfoto’s zijn gemaakt door (C) Hans Roggen: