Boeken van collega-psychologen

Psychologen schrijven veel interessante boeken. Het NIP biedt leden graag een podium voor de boeken die zij hebben geschreven. Ben je NIP-lid en heb je ook een boek geschreven? Wij plaatsen deze graag in onderstaande NIP-selectie. Mail een tekst van max. 100 woorden aan webredactie@psynip.nl

 

 boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’, 7 stappenplan voor coaches die de natuur in willen

Hilde Backus


De beste gesprekken ontstaan vaak tijdens een wandeling in de buitenlucht. Wandelen werkt stressverlagend en de natuur doet ons goed. Dat geldt óók voor coachgesprekken. Hilde Backus, pionier in wandelcoaching, deelt in dit boek de nieuwste kennis over de kracht van de natuur en moedigt coaches in 7 stappen aan om de praktijkruimte te verruilen voor de natuur.

Meer informatie en bestellen

 

 10 miljoen jaar leiderschap

10 miljoen jaar leiderschap – leiderschap benaderd vanuit een schematherapeutisch perspectief

Leon Schaepkens


Onze voorouders hebben miljoenen jaren geleefd als nomadische jager-verzamelaars. Pas zo’n tienduizend jaar geleden zijn we gaan wonen in dorpen en steden. Ons brein is grotendeels nog steeds het product van die tijd op de Afrikaanse savanne. We willen allemaal voorzien worden in onze psychologische basisbehoeften:

  • Veiligheid
  • Verbondenheid
  • Waardering
  • Autonomie
  • Zelfexpressie en
  • Leren omgaan met grenzen

Gek genoeg besteden managementgoeroes weinig aandacht aan dit evolutionaire feit. In het boek wordt onder meer uitgelegd hoe je door te voorzien in de 10 miljoen jaar oude psychologische basisbehoeften met minder stress en met meer plezier succesvol kunt zijn als leidinggevende, hoe je kunt zorgen voor meer veiligheid, openheid, samenwerking, innovatie en eigenaarschap en waarom zelfreflectie als leider zorgt voor groei van je team of organisatie.

Meer informatie en bestellen

 

 

HYBRIDE: hoe je interactieve bijeenkomsten organiseert. Van vergadering tot training, online en offline

Matthijs Steeneveld


Van overleg tot training: in de toekomst zullen bijeenkomsten vaak online of hybride plaatsvinden. Corona heeft dat versneld, maar het werken op afstand neemt al jaren toe. Dit boek geeft een stevige basis voor online werken. Van keuzehulp tot praktische tips, van hoe je een goede bijeenkomst ontwerpt tot ruim 70 werkvormen die je online, offline en hybride kunt gebruiken. Matthijs Steeneveld baseert zich hierbij op wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring. Dit boek helpt je interactie te vergroten en te zorgen voor leuk én effectief online samenkomen.

Meer informatie en bestellen

 

 Partnergeweld in het Caribisch gebied

Partnergeweld in het Caribisch gebied

Sandra Wichard


‘Partnergeweld in het Caribisch gebied’: Een oplossingsgericht boek van psychologe Sandra Wichard. Psychologische theorieën m.b.t. partnergeweld worden in begrijpelijk taalgebruik en d.m.v. duidelijke voorbeelden uitgelegd. Wat zijn oorzaken voor gewelddadig gedrag? Welke vrouwen zijn kwetsbaarder? Hoe kan je ‘ontsnappen’ uit een geweldsrelatie?  Een boek geschreven voor eenieder die te maken heeft, of kan krijgen, met partnergeweld. Zowel slachtoffers, naasten, professionals als managers op de werkvloer. Bijzonder aan het boek is de belichting van huiselijk geweld in het Caribisch gebied.

Meer informatie en bestellen

 

 Human Rights Education for Psychologists

Human Rights Education for Psychologists

Polli Hagenaars, co-redacteuren: Marlena Plavšić, Nora Sveaass, Ulrich Wagner and Tony Wainwright


This ground-breaking book is designed to raise awareness of human rights implications in psychology, and provide knowledge and tools enabling psychologists to put a human rights perspective into practice. Psychologists have always been deeply engaged in alleviating the harmful consequences human rights violations have on individuals. However, despite the fundamental role that human rights play for professional psychology and psychologists, human rights education is underdeveloped in psychologists’ academic and vocational training. This book, the first of its kind, looks to change this.

Meer informatie en bestellen