Boeken van collega-psychologen

Psychologen schrijven veel interessante boeken. Het NIP biedt leden graag een podium voor de boeken die zij hebben geschreven. Ben je NIP-lid en heb je ook een boek geschreven? Wij plaatsen deze graag in onderstaande NIP-selectie. Mail een tekst van max. 100 woorden aan webredactie@psynip.nl

 

 

HYBRIDE: hoe je interactieve bijeenkomsten organiseert. Van vergadering tot training, online en offline

Matthijs Steeneveld


Van overleg tot training: in de toekomst zullen bijeenkomsten vaak online of hybride plaatsvinden. Corona heeft dat versneld, maar het werken op afstand neemt al jaren toe. Dit boek geeft een stevige basis voor online werken. Van keuzehulp tot praktische tips, van hoe je een goede bijeenkomst ontwerpt tot ruim 70 werkvormen die je online, offline en hybride kunt gebruiken. Matthijs Steeneveld baseert zich hierbij op wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring. Dit boek helpt je interactie te vergroten en te zorgen voor leuk én effectief online samenkomen.

Meer informatie en bestellen

 

 Partnergeweld in het Caribisch gebied

Partnergeweld in het Caribisch gebied

Sandra Wichard


‘Partnergeweld in het Caribisch gebied’: Een oplossingsgericht boek van psychologe Sandra Wichard. Psychologische theorieën m.b.t. partnergeweld worden in begrijpelijk taalgebruik en d.m.v. duidelijke voorbeelden uitgelegd. Wat zijn oorzaken voor gewelddadig gedrag? Welke vrouwen zijn kwetsbaarder? Hoe kan je ‘ontsnappen’ uit een geweldsrelatie?  Een boek geschreven voor eenieder die te maken heeft, of kan krijgen, met partnergeweld. Zowel slachtoffers, naasten, professionals als managers op de werkvloer. Bijzonder aan het boek is de belichting van huiselijk geweld in het Caribisch gebied.

Meer informatie en bestellen

 

 Human Rights Education for Psychologists

Human Rights Education for Psychologists

Polli Hagenaars, co-redacteuren: Marlena Plavšić, Nora Sveaass, Ulrich Wagner and Tony Wainwright


This ground-breaking book is designed to raise awareness of human rights implications in psychology, and provide knowledge and tools enabling psychologists to put a human rights perspective into practice. Psychologists have always been deeply engaged in alleviating the harmful consequences human rights violations have on individuals. However, despite the fundamental role that human rights play for professional psychology and psychologists, human rights education is underdeveloped in psychologists’ academic and vocational training. This book, the first of its kind, looks to change this.

Meer informatie en bestellen

 

 

Verschillen omarmen

Nel Jessurun & Roxane Warring


Maatschappelijk werker/psychotherapeut Nel Jessurun en psycholoog Roxane Warring, beiden systeemtherapeut, hebben het boek ‘Transculturele Vaardigheden voor Therapeuten’ geheel herzien tot: ‘Verschillen Omarmen: Transcultureel Systemisch Werken’. Het boek gaat in op de systeemtheorie en communicatietheorie en maakt gebruik van antropologische ideeën om (cultuur)verschillen te duiden. Het reikt instrumenten aan voor het transcultureel en systemisch werken in de praktijk (waaronder het genogram). Het stimuleert de lezer zich bewust te worden van zijn achtergrond en toont hoe hij deze kan inzetten. Bekijk het inkijkexemplaar.

Meer informatie en bestellen

 

 

Narcisme in relaties – Loskomen uit het web van een narcistische partner stress in balans

Alice Vlottens en Daan Wienke


Het eerste boek dat in het hoofd kruipt van de partner en beschrijft het denken, voelen en handelen van de partner. Het geeft daarmee inzicht in het interactieproces tussen de narcist en de partner. Op een neutrale , beschrijvende wijze wordt het begrijpelijk hoe de narcist zijn partner in zijn web houdt en waar de partner bijna niet los van kan komen. Het unieke is ook dat de relatie wordt beschreven in zeven fasen. Door de onderbouwing met wetenschappelijke verklaringen wordt inzichtelijk waarom de rouwverwerkingsfase zo zwaar is en veel ingrijpender is dan partners vermoeden.

Meer informatie en bestellen

 

Met stress in balans

Ana Bloemraad en Mariska Verduijn


De tweede uitgave van Met stress in balans: vol met recente kennis en handvatten die de lezer kunnen helpen om op een gezonde manier met stress om te gaan. De auteurs, beidde met een jarenlange praktijkervaring in stressmanagement, willen de stress uit het leven van mensen niet verdrijven – want dat is niet mogelijk. Het doel van dit boek is inzichten en gereedschappen te bieden om de negatieve gevolgen van stress te verminderen of op te heffen en de positieve effecten van stress te versterken, kortom: ervoor te zorgen dat u in balans komt en blijft.

Meer informatie en bestellen