Assessmentpsycholoog
Belastingdienst
Functieomschrijving
“Ik vind het leuk om onze organisatie te helpen en datgene te doen wat bewezen effectief is bij de personeelsselectie en ontwikkeling van medewerkers. Het geeft me energie als ik zie dat we concreet bijdragen aan een optimale person-jobfit, dat opdrachtgevers tevreden zijn én deelnemers aan assessments een optimale kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben.” Paul Boer, coördinerend adviseur en psycholoog bij team assessments.
De shared service organisatie organisatie en personeel (SSO O&P) adviseert over de in-, door- en uitstroom van medewerkers binnen de Belastingdienst en andere onderdelen van de Rijksoverheid. Het team assessments is dé specialist in selectie-, loopbaan-, potentieel- en ontwikkelassessments. Daarnaast hebben we de opdracht om bij Douane- en FIOD-functies waarin een vuurwapen wordt gedragen, sollicitanten te screenen op emotionele stabiliteit en stressbestendigheid. Ons team bestaat uit een kleine vaste kern van ervaren psychologen die, in samenwerking met externe leverancier(s), assessments uitvoeren.
Als assessmentpsycholoog ga je in gesprek met klanten over hun wensen en eisen. En over welk type assessment hun specifieke vraag beantwoordt. Denk bij klanten aan directies en managers van de organisatie-onderdelen of andere overheidsorganisaties. Je informeert ze over assessments uit ons aanbod of eventueel over een maatwerkoplossing. Is het helder wat de klant wil? Dan zorg je dat alles in goede banen wordt geleid. Je verbindt partijen met elkaar en begeleidt projecten in een helder en transparant proces. Dit doe je van begin tot eind. Voor het verloop van het project, de resultaten en de zorgvuldige vastlegging en evaluatie ervan ben jij verantwoordelijk. In nauwe samenwerking met jouw teamgenoten faciliteer je de uitvoerende psychologen. Dit betekent dat je zelf ook met regelmaat assessments uitvoert, met uitvoerende psychologen meeloopt en adviesrapporten tegenleest. Zo blijf je op het juiste kennisniveau binnen het assessmentproces én draag je bij aan de realisatie van kwalitatief uitstekende assessments.
Jouw adviesvaardigheden zet je volop in. Je adviseert managers, werving-en-selectie- en HR-adviseurs vanuit jouw expertise als arbeidspsycholoog. Dat betekent ook dat je (wetenschappelijke) ontwikkelingen binnen jouw vakgebied bijhoudt en vertaalt naar toepassingen in de praktijk. Jouw kennis van de testpsychologie, je assessmentervaring, organisatiekennis en overtuigingskrach komen daarbij goed van pas. Zo draag je bij aan de professionalisering van de dienstverlening van team assessments én werk je mee aan een soepele in-, door- en uitstroom van medewerkers.
Zullen we zakendoen en word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Paul Boer, coördinerend adviseur en psycholoog, via 06 – 52 48 53 57.
Functie-eisen
- Je hebt een wo-masterdiploma psychologie in de richting van de arbeids- en organisatiepsychologie of de klinische psychologie.
- Je hebt minimaal twee jaar ervaring in het zelfstandig uitvoeren en rapporteren van 75 uiteenlopende assessments.
- Je hebt aantoonbare ervaring met intakes en adviestrajecten bij complexe klantvragen.
- Je bent lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en mag de titel psycholoog NIP voeren.
- Je hebt bij voorkeur de Basisaantekening Psychodiagnostiek van het NIP.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van stabiliteitsonderzoeken (emotionele stabiliteit en stressbestendigheid) voor bijvoorbeeld vuurwapendragers, machinisten of piloten.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen van simulaties (rollenspellen) en vragenlijsten of testontwikkeling.
Jouw competenties?
- overtuigingskracht
- klantgerichtheid
- samenwerken
- organisatiesensitiviteit
- plannen en organiseren
Herken jij jezelf ook hierin?
Werken in een dynamische omgeving? Kom maar op! Jij speelt vlot in op nieuwe klantvragen en vindt het oké dat je soms onder tijdsdruk werkt. In een klein team waarbinnen veel samenwerking, onderling afstemmen en een proactieve houding worden gevraagd, voel jij je thuis. Je kunt constructief begeleiding, instructie en feedback geven aan uitvoerende psychologen en acteurs. Ook in het flexibel meebewegen met veranderingen in de organisatie ben je goed. Je hebt een frisse kijk op zaken, neemt initiatieven en hebt een flinke dosis energie en veerkracht, ook bij tegenslag. Het juniorniveau ben je ontstegen; nu zit je op mediorniveau en je wilt jezelf blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Je speelt een rol van betekenis in de voortdurende verbetering en professionalisering van de dienstverlening van de shared service organisatie organisatie en personeel en die van team assessments in het bijzonder. In alle opzichten ben jij geknipt als onze nieuwe ambassadeur!
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 12 maart 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Én het assessment voor deze functie wordt uitgevoerd op 24 maart 2021. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.
De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Digitaal solliciteren
Belastingdienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de link verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Locatie: Utrecht