Voor werknemers in loondienst

De impact van het coronavirus leidt ook tot allerlei arbeidsrechtelijke vragen. Werknemers en werkgevers hebben behoefte aan duidelijkheid en guidelines op arbeidsvoorwaardelijk gebied. Heb je aanvullende vragen laat het ons weten via info@psynip.nl.

   
Kan mijn werkgever mij verplichten naar mijn werk te gaan in plaats van thuis te werken?

Werknemers die last hebben van milde gezondheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden) moeten thuisblijven. Verder adviseert de regering om tot en met 28 april 2020 zo veel mogelijk thuis te werken. Overleg daarom met je werkgever of thuiswerken mogelijk is en maak hier verdere afspraken over. Je werkgever moet zorgen dat je een veilige en gezonde werkplek hebt en maatregelen nemen die de kans op besmetting reduceren. Doet hij dat niet, dan kun je hem hierop aanspreken.

Het is niet verstandig zomaar weg te blijven van je werk. Dit kan als ‘werkweigering’ worden opgevat. Als de werkgever vindt dat je niet kunt thuiswerken en hij aan alle voorwaarden – veilige en gezonde werkplek – heeft voldaan, dan kun je verplicht worden naar je werk te komen.