Win een exemplaar van het boek Mentale Vooruitgang!

Vandaag heeft demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis het boek ‘Mentale Vooruitgang’ virtueel ontvangen uit handen van Jacobine Geel (voorzitter van de Nederlandse ggz), Kees Kraaijeveld en Joep Verbugt. Wil jij als NIP-lid ook een exemplaar winnen? Dat kan!

Het boek biedt een begin van een antwoord op de vraag hoe we als organisatie en samenleving de mentale kracht van Nederland kunnen vergroten. ‘Mentale Vooruitgang’ werd op 12 maart jl. gelanceerd tijdens een online talkshow over dit thema. Mentale gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Laten we hopen dat dit – na de verkiezingen- ook hoog op de politieke agenda komt te staan.

Hans de Veen werkte mee aan het boek vanuit een Denktank Mentale Vooruitgang waar zo’n 20 organisaties bij zijn aangesloten, opgezet in samenwerking met de Argumentenfabriek. ook NIP-lid Caroline Horikx en Reinout Wiers namen deel aan deze talkshow. Het boek is te bestellen via mentalevooruitgang.nl.

 

Kijk de online talkshow terug

 

Wil jij een exemplaar van ‘Mentale Vooruitgang’ winnen?

Bij het NIP hebben we ook een aantal exemplaren van het boek ontvangen en daar delen we er graag een aantal van uit aan onze leden. We hebben hiervoor een win-actie georganiseerd. Hoe kun jij in aanmerking komen voor een boek? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jouw antwoord formuleren op deze vraag:

Hoe zou jij vanuit de psychologie mentale vooruitgang voor Nederland stimuleren?

Het gaat daarbij om een praktisch uit te werken idee. Bijvoorbeeld: hoe zou de politiek Mentale Vooruitgang kunnen faciliteren met toepassing van inzichten uit de psychologie? Of: Psychologie als vak op de lagere en middelbare school aanbieden Of: leefstijlinterventies op mentaal gebied vergoeden. Of: de toegankelijkheid van de POH GGZ verlagen, deze net als de fysiotherapeut of wijkverpleegkundige een eigen plek geven bij de huisarts. Alle onderbouwde ideeën maken een kans: ga daarbij uit van je kennis en creativiteit, los van mogelijke belemmeringen of onmogelijkheden.

We hebben voor deze aanpak gekozen omdat het nadenken over praktische interventies goed aansluit op wat deze denktank beoogt.

 

Spelregels win-actie

  • Mail je beknopte inzending vóór vrijdag 26 maart (gemotiveerd op max een half A4: wat zou jij doen en waarom?) naar Communicatie@psynip.nl
  • De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, uitvoerbaarheid, psychologische grondslag en de mate waarin ze aansluiten op het thema van het boek
  • Hoofd beleid NIP Welmoet Gerritsen en Hoofd Communicatie Linda Kiewiet beoordelen de inzendingen en selecteren de winnaars
  • De winnaars ontvangen vóór 1 april bericht en dan sturen we je een exemplaar van het boek toe
  • We delen de winnende ideeën graag met de NIP-leden

Veel succes!