Nieuw: Juridisch advies voor alle NIP-leden! Gratis telefonisch advies van juristen van de VvAA

Vanaf vandaag kun je met vragen op gebied van arbeidsrecht, vastgoedrecht en gezondheidsrecht bij ons terecht voor juridisch advies. Want vandaag start onze pilot waarmee NIP-leden, in loondienst of vrijgevestigd, gebruik kunnen maken van de juridische adviesdesk van de VVAA. De pilot loopt één jaar en verlengen we daarna afhankelijk van jullie ervaringen.

 

Hoe werkt het?

Heb je vanuit je beroep een vraag op juridisch gebied? Je kunt advies inwinnen via de juridisch specialisten van de VvAA. Neem hiervoor contact op met het NIP; de medewerkers van het Informatiecentrum beoordelen of je vraag aansluit bij de rechtsgebieden waarover je advies kunt inwinnen of dat je vraag ergens anders thuishoort en leggen eventueel contact met VvAA. Een jurist bij VvAA neemt dan vervolgens op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact op om jouw vraag te beantwoorden.

Een telefonisch consult duurt maximaal 15 minuten. Je kunt zo vaak gebruik maken van deze service als nodig is, het kan dan ook gaan om een aanvullende vraag over een onderwerp waar je eerder ook advies over hebt gevraagd.

 

Waar moet je op letten bij deze nieuwe dienstverlening?

Houd er rekening mee dat telefonisch advies slechts een eerste idee geeft van jouw juridische positie. Ieder geval is anders en de VvAA bestudeert in het kader van deze dienst aan NIP-leden geen stukken. Het is daarom niet verstandig om beslissingen met mogelijk ingrijpende (financiële) gevolgen te baseren op uitsluitend een eerste telefonisch advies. Het NIP aanvaardt in dat kader ook geen aansprakelijkheid.

Als je na het eerste telefonische advies verdere juridische ondersteuning nodig hebt, wijzen we je op eventuele dekking vanuit je eigen rechtsbijstandsverzekering. Wanneer je die niet hebt, kun je de VvAA opdracht geven om een vervolgtraject aan te gaan. Hun aanpak is pragmatisch en gericht op oplossingen, gebaseerd op ervaringen van hun juristen als ook op de database van dossiers van VvAA Juridisch advies & rechtsbijstand. Vooraf krijg je een heldere prijsindicatie. Als NIP-lid kun je rekenen op een gereduceerd uurtarief (€ 195,– exclusief BTW per uur).

 

Pilot: help ons evalueren!

Omdat dit een nieuwe dienstverlening van het NIP is, willen we graag monitoren hoe het bevalt. Na afloop ontvang je daarom een bericht per mail met een aantal vragen. We waarderen het als je deze vragen beantwoordt, dat helpt ons om het aanbod zo goed mogelijk te laten aansluiten op jullie wensen en verwachtingen.

 

Meer weten?

  • Op onze website vind je meer informatie over deze nieuwe dienstverlening en welke rechtsgebieden onder de juridische dienstverlening vallen.