Beroepsverenigingen Zorg voor de Jeugd: samen steeds beter, juist nu!

De samenwerkende beroepsverenigingen binnen Zorg voor de Jeugd, waaronder het NIP, zijn trots op alle hulpverleners die er tijdens de corona-crisis alles aan doen kinderen en gezinnen te blijven begeleiden en behandelen.

Kinderen en gezinnen in kwetsbare situaties hebben tijdens deze coronacrisis harder dan ooit hulp nodig. Zeker nu plekken die normaal ondersteuning, afleiding of veiligheid kunnen bieden, zoals scholen, dagbesteding en opvangcentra, grotendeels dicht zijn.

Als beroepsgroepen in het jeugddomein werken we op dit moment onder moeilijke omstandigheden. We houden rekening met de mentale en lichamelijke gezondheid van de jeugd, met die van ouders én onszelf. De maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten tégen gaan, maken het juist voor professionals niet altijd gemakkelijk hun werk te doen.

We doen er in deze tijd alles aan om kwetsbare kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, begeleiden en behandelen. We zorgen daarbij ook goed voor onszelf, om gezond te blijven, ons werk te met volle inzet te kunnen blijven doen én om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Zorg voor de jeugd: samen steeds beter, juist nu!