Praat online mee over kansenongelijkheid in het onderwijs

Vanaf 30 november is de documentaire Klassen te zien op NPO1 over kansenongelijkheid in het onderwijs. De werkgroep Schoolpsychologen (sectie Jeugd NIP) denkt actief mee in het traject na de uitzendingen. 

In zeven afleveringen buigen de makers van Klassen (Ester Gould en Sarah Sylbing) zich over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs (PO en VO) in Amsterdam Noord. Het doel van de makers is namelijk om écht impact te maken en politiek iets teweeg te brengen! Zij organiseren daarom regionale meetups (zowel fysiek als online) om met betrokkenen te praten over oplossingen en zo relevante input te verzamelen voor de politiek.

 

Meehelpen om meer impact te bereiken? Ga in gesprek met producer Hasse van Nuenen

De werkgroep Schoolpsychologen wil zoveel mogelijk strijders voor gelijke kansen mobiliseren. Daarom organiseren zij vrijdag 11 december een online bijeenkomst hierover. Op dat moment zijn de eerste 2 afleveringen van de documentaire al uitgezonden. We gaan in gesprek met producer Hasse van Nuenen over de documentaire en de achtergrond. En daarna gaan we in regionale break-out rooms uit elkaar om ons te buigen over de volgende vragen:

  • Wat zijn in jouw regio nu de grootste knelpunten als het gaat om kansenongelijkheid in het onderwijs?
  • En wie moeten er vanuit jouw regio zeker meepraten in die meetups?

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op 11 december van 10:00 – 11:00 via een Zoom meeting.