Praat als jongere mee over gevolgen coronacrisis

Premier Rutte vroeg in mei aan alle jongeren in Nederland om mee te denken over oplossingen voor de coronacrisis, en vooral over onderwijs, werk en wonen. Op 14 september is daarom de Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) gestart. Ze hebben de Opp-app gelanceerd.

Met de app wordt informatie verzameld over de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren in Nederland. Want #samenzijnweslimmer.

Met de antwoorden op de vragen in de app wordt er een advies gegeven aan het kabinet.

 

Hoe werkt de app?

De app is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar. Ben je bijvoorbeeld student psychologie, werkend als psycholoog of zoek je werk? Dan kun je de vragen in de app beantwoorden. In de app ga je vervolgens met andere deelnemers de ideeën verder uitwerken. Daarvoor kom je dus een aantal malen terug in de app.

Je maakt anoniem gebruik van de app. Er worden alleen algemene vragen gesteld over bijvoorbeeld opleidingsniveau en leeftijd. Hiermee kan er een specifieker advies gegeven worden aan het kabinet. De app voldoet verder aan de veiligheidseisen van Android, Apple en de AVG-privacywetgeving.

 

Betrokkenheid NIP

Het SER Jongerenplatform en Denktank-Y, onderdeel van Coalitie-Y, werken samen in de JDC. Het NIP is aangesloten bij deze organisaties. SPS-NIP is coalitie partner van Coalitie Y en de sectie Startende Psychologen is lid van VCP Young Professionals, één van de partijen aan tafel bij het SER Jongerenplatform.

 

Partners