Manifest burn-out

De blinde vlek bij burn-out

Burn-out? Dat wordt veroorzaakt door de persoonlijke kwetsbaarheden van het individu. Het is een populaire, maar onjuiste visie. Huidige interventies werken daardoor ook onvoldoende.

Men richt zich veelal op het weerbaarder maken van het individu. Echter is burn-out méér dan een individueel probleem. In het door de sectie Arbeid & Organisatie ontwikkelde manifest lichten wij de misverstanden toe, die op dit moment breed leven over burn-out.

Burn-out is veel meer dan een individueel probleem. Organisaties waar medewerkers uitvallen moeten ook bij zichzélf te rade gaan.

Wat veroorzaakt een burn-out dan wel?

In het manifest, dat speciaal ontwikkeld is voor HR professionals, leidinggevenden én directies, geven wij een nieuw perspectief over de oorzaak én de oplossingen van een burn-out. Tevens worden er vijf handvatten gegeven met als doel de bevlogenheid, productiviteit én de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verhogen.

 

Op zoek naar een wetenschappelijke insteek?

Naast het manifest heeft de sectie A&O ook een whitepaper ontwikkeld. In de whitepaper wordt vanuit een wetenschappelijke insteek het thema burn-out verder uitgediept. Ook bevat de whitepaper een model voor stadia van burn-out gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke en praktijkinzichten. Tevens delen wij hierin drie concrete aanbevelingen, waarbij de Registerpsycholoog NIP werkgever én werknemer kan ondersteunen.

 

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in burn-out en wil jij het werkgeluk van jouw collega’s of werknemers verhogen? Laat hieronder dan jouw e-mailadres achter. Dan ontvang je van ons de link naar het manifest en de whitepaper.

 

Hierbij geef ik toestemming voor het verwerken van mijn e-mailadres met betrekking tot deze burn-out campagne.