Terugkijken: TED-talks symposium Suïcidepreventie bij Jongeren

Op 10 september jl. (Wereld Suïcide Preventie Dag) vond in Utrecht vindt het symposium Suïcidepreventie bij Jongeren plaats. De TED-talks van deze dag kunt u nu online terugkijken. 

Britt van Beek, senior beleidsmedewerker Jeugd was namens het NIP aanwezig bij het symposium. De vele mooie en zinvolle bijdragen die tijdens deze bijeenkomst werden gepresenteerd zijn nu beschikbaar via de site van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Samen met 113 Zelfmoordpreventie waren zij initiatiefnemer van dit congres.

 

De TED-talks zijn van:

  • Peter Dijkshoorn, kinder- en jeugdpsychiater bij Accare over beweging naar 0 suïcides (en het nut van grote doelen).
  • Peer van der Helm, lector residentiele jeugdzorg aan de Hogeschool Leiden over het averechtse effect van separeren.
  • Astrid van Vugt en Graciela Martinez Zurano over de Rogier Hulst Foundation, waar zij vanuit hun eigen ervaringen gestart zijn met laagdrempelige hulp aan kwetsbare jongeren.
  • Judith de Heus, manager hulpverlening en klinisch psycholoog bij 113 Zelfmoordpreventie over redenen om te blijven leven, als je niet bang bent over de dood te praten.
  • Daan Creemers, GZ-psycholoog en onderzoekscoördinator bij GGZ Oost Brabant, waar ze samen met partners duurzame zorg voor depressieve jongeren ontwikkelen.

Neem de tijd om deze TED-talks op uw gemak terug te kijken!

 

Tip: Documentaire ‘De onbegrijpelijke dood van Mitchel’

BNNVARA vertoont op woensdag 25 september de documentaire ‘De onbegrijpelijke dood van Mitchel’, met online nagesprek. Mitchel Winters (21) maakte op 30 mei 2016 een eind aan zijn leven. Hij deed zich voor als overvaller en werd door eigen opzet gedood door politiekogels.

 

Lees meer