De psychologie van een Leven Lang Ontwikkelen

Op 27 november 2019 organiseerden de ministeries OCW, EZK en SZW en samen met de SER de Conferentie Leven Lang Ontwikkelen. Bijna 500 mensen bezochten de conferentie. Namens het NIP verzorgde Registerpsycholoog NIP/ Arbeid en Organisatie Lucienne Samuels een deelsessie.

 

‘Focus op intrinsieke motivatie en biedt uitdagend werk, omdat dit de beste leermogelijkheden biedt’, stelt Lucienne Samuels in haar sessie over de psychologie van een leven lang ontwikkelen. Zij ging in op de vraag hoe je een leercultuur creëert en je een leven lang ontwikkelen stimuleert. Ze vertelde dat het belangrijk is om mensen autonomie te geven in hun eigen ontwikkeling en aan te sluiten bij persoonlijke interesses. De sessie van Lucienne Samuels was zo populair dat de zaal te klein was voor alle geïnteresseerden. Zelfs achterin de zaal stonden deelnemers om maar een glimp van het verhaal te kunnen opvangen.

 

Dagvoorzitter Mariëtte Hamer besprak de dag met minister Ingrid van Engelshoven (OCW). Tot slot had de minister een oproep voor werkgevers: ‘Gun je medewerkers dat ze blijven leren en dat dat ook op de werkvloer kan gebeuren. Dat is niet alleen een investering in je medewerkers, maar ook in je bedrijf’. Bij de conferentie waren mensen vanuit ministeries, SER, onderwijs, vakbonden, werkgevers en professionals aanwezig.

Ga naar het magazine met de impressie van de dag