13 juni: Schrapsessie gehandicaptenzorg

Tijdens de schrapsessie regeldruk (13 juni) gaan professionals uit het werkveld samen aan de slag om de regeldruk in hun organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

Administratieve lasten zorgen ook voor frustraties in de gehandicaptenzorg. Deze schrapsessie voor Noord-Nederland wordt vanuit het programma (Ont)Regel de Zorg georganiseerd door het NIP en andere beroepsverenigingen, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans.

U kunt zich aanmelden met een multidisciplinair team (5-8 collega’s). Een team bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging van zorgmedewerkers, bestuur of management en kwaliteit/beleidsmedewerkers. Er is ruimte voor deelname van acht teams.

 

Minder regels, meer tijd voor zorg

De schrap- en snapsessie bestaat uit twee bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. Waar komen regels vandaan, hoe kunnen we nieuwe (onnodige) regels voorkomen en hoe kunnen processen worden verbeterd?

Na de schrapsessie gaan de deelnemers in hun organisatie aan de slag met het schrappen van regels of slimmer registreren.

 

Tweede bijeenkomst

Zes tot acht weken na de schrapsessie vindt de tweede bijeenkomst plaats, de snapsessie. De focus ligt op het uitwisselen van ervaringen en het inventariseren welke regels op landelijk niveau aangepakt moeten worden.

 

Praktische informatie

  • Donderdag 13 juni – 13.00 tot 16.30 uur
  • Locatie: Noord Nederland (precieze locatie volgt)
  • Kosten: Gratis
  • Voor wie: Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de gehandicaptenzorg

 

Meer informatie en aanmelden