NIP-Webinar ethiek: behandeling en onderzoek bij minderjarigen, een vak apart!

Heb ik als psycholoog altijd toestemming van beide ouders nodig? Ook in een vechtscheiding? Wat doe ik als een van de ouders niet ‘in beeld’ is? En wat als de jongere zelf geen contact met een van de ouders wil? Moet ik altijd het kind zelf gesproken hebben voordat ik kan adviseren? Deze en andere veel gestelde vragen komen ter sprake op het webinar over behandeling en onderzoek van minderjarigen op 3 april om 20.00 uur voor leden van het NIP.  

Yael Meijer, klinisch psycholoog en psychotherapeut, gespecialiseerd in het jonge kind, besteedt veel aandacht aan casuïstiek uit de praktijk.  Rosalinde Visser en Els Driessen van de afdeling beroepsethiek NIP gaan in op de belangrijkste beroepsethische uitgangspunten in de Beroepscode.

De professionele relatie met minderjarige cliënten is een complex vak dat veel vraagt van de deskundigheid van de psycholoog. Alleen al omdat er naast de minderjarige bijna altijd ook andere betrokkenen zijn: de (gescheiden) ouders met en zonder gezag, de school, de gezinsvoogd, jeugdbescherming, de gemeente of Veilig Thuis.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om uw beroepsethische kennis over minderjarigen op te frissen. Uw vragen worden zoveel mogelijk tijdens het webinar beantwoord. Meldt u dan nu kosteloos aan via onderstaande aanmeldlink:

 

 

 

 

Heeft u ook vragen uit de dagelijkse praktijk, of bent u benieuwd hoe vakgenoten minderjarigen behandelen of onderzoeken? Klik hier om u aan te melden voor het webinar.

Wilt u het vorige webinar ethiek over ‘gegevens delen met derden, wie wat en hoe?’ nog eens terugkijken? Dat kan. Klik daarvoor op deze link.