Presteren gelukkige medewerkers beter?

Investeren in werkgeluk loont. Zowel voor de werkgever als de werknemer. We zijn in Nederland behoorlijk gelukkig, maar ons werkgeluk blijft achter. De Week van het Werkgeluk wil werkgeluk op de agenda van zoveel mogelijk organisaties krijgen. Een mooi initiatief waar het NIP zich bij aansluit.

 

Op maandag 24 september 2018 start de Week van het Werkgeluk. Happy Office en WOMEN Inc. namen het initiatief waar inmiddels 14 landen aan meedoen: Argentinië, België, Pakistan, Israël, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Kroatië, India, Zwitserland, Maleisië, Hong Kong, Koeweit, Spanje en Tsjechië.

 

Positieve psychologie

Matthijs Steeneveld (www.msteeneveld.nl), psycholoog NIP, trainer, auteur en redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie ziet dat er een hype is in Chief Happiness Officers en tafelvoetbal op kantoor. “Logisch, want werkgeluk lijkt zowel een positieve uitkomstmaat (bijvoorbeeld van goed werkgeverschap, balans in Job Demands & Resources, bevlogenheid en goede relaties op het werk) als een oorzaak van positieve effecten (zoals goed functioneren en presteren, lagere kans op burn-out en minder intentie om van baan te wisselen). Werkgeluk gaat echter veel verder dan vrolijkheid op het werk. De wetenschap van de positieve psychologie geeft meer en meer aandacht aan een diepere vorm van geluk.”

Een goede basis voor werken aan een meer werkgeluk is de zelfdeterminatietheorie van Deci & Ryan. Daarbij draait het om het versterken en in balans brengen van autonomie, competentie en betrokkenheid (met de mensen). Steeneveld adviseert de komende week dus eens naar deze punten te kijken:

  • Autonomie: krijgen mensen de ruimte om zelf te bepalen hoe ze hun werk inrichten? Kan ik meer ruimte geven, zonder ze te laten worstelen met toenemende complexiteit? Voelt het werk zinvol volgens mensen zelf?
  • Competentie: voelen mensen zich vaardig genoeg om hun taken uit te voeren? Kan ik ze positief uitdagen, bijvoorbeeld door ze meer ruimte of verantwoordelijkheid te geven (zonder de werkdruk te veel te laten toenemen)?
  • Betrokkenheid: is de sfeer op het werk goed? Is er ruimte om sociaal contact met collega’s te onderhouden? Voelen mensen zich gesteund als het lastig is en worden successen gedeeld?

 

Investeren loont

De psychologen Ad Bergsma en Onno Hamburger schreven in 2011 als eerste een boek over werkgeluk.  Zij stelden dat wie geluk ervaart in het werk leergieriger, creatiever, productiever, zelfverzekerder is en beter bestand tegen veranderingen en stress. Gelukkig werken goed voor jezelf, je collega’s en je bedrijf. Bergsma promoveerde in 2011 op geluk aan de Erasmus Universiteit en is een van de pioniers van de positieve psychologie in Nederland.

 

Zet experts in

Wilt u aan de slag met vitaliteit en duurzaamheid? Arbeid- en Organisatiepsychologen zijn dé professionals en deskundigen bij uitstek als het gaat om de combinatie mensen, werk en organisaties. Zij zijn werkzaam op het gebied van coaching, training, assessment, beroepskeuze en werkstress. Kortom, alles wat met arbeid te maken heeft. De sectie heeft verschillende publicaties en tools ontwikkeld waarmee u als organisatie aan de slag kunt. Bekijk de tools

 

Meer info