NIP in actie tegen wachtlijsten!

De situatie in de ggz is onhoudbaar. Cliënten wachten vaak lang en medewerkers in de ggz staan onder druk. Er moet nú iets gebeuren om de ggz weer werkbaar te maken. Steun onze actie!

Startende en ervaren psychologen staan te trappelen om aan de slag te gaan als gz-psycholoog. Maar zij mogen niet. Want zij hebben nog geen big-registratie en kunnen niet als regiebehandelaar aan de slag. Meer opleidingsplaatsen, de start van een evc-traject, verruiming van het kwaliteitsstatuut met nieuwe regiebehandelaren en het veel beter benutten van nieuw talent dat de arbeidsmarkt op stroomt. Dat is nodig om het wachttijdenprobleem structureel te kunnen oplossen! Het NIP trekt aan de bel bij de minister, staatssecretaris, verzekeraars, brancheverenigingen en professionals. Steun ons!

 

Steun onze actie

Met de viral op YouTube https://youtu.be/1T_2ay_KerM willen wij heel Nederland bereiken. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig! Wilt u de film liken en delen? Lees meer over de campagne op www.psynip.nl/NIPinactie.

Deel de film met uw netwerk om ons signaal kracht bij te zetten! Deel bv. ons bericht op LinkedIn

Structurele oplossing

De lange wachttijden in de ggz zijn al een tijd in het nieuws. Het NIP spant zich in om de wachttijden te verkorten. Het grote probleem is dat er te weinig regiebehandelaren beschikbaar zijn. De wachtlijsten in de zorg kunnen pas effectief worden verminderd als dit tekort structureel wordt aangepakt.

 

Het Nederlands Instituut van Psychologen pleit daarom voor:

  • meer gz-opleidingsplaatsen en snelle erkenning ervaren psychologen via EVC-trajecten;
  • verruiming van het kwaliteitsstatuut met nieuwe regiebehandelaren;
  • afgestudeerde psychologen meer ruimte geven als medebehandelaar.

 

Lees meer over de campagne NIP in actie.