Nieuwe sectie: Sociale & Economische Psychologie

Nieuwe sectie: Sociale & Economische Psychologen

Het NIP breidt uit! De nieuwe NIP Ledenraad startte met een bijzondere mijlpaal: zij stemden in met de oprichting van een nieuwe sectie. Het NIP is blij dat wij nu ook sociale en economische psychologen een plek in het Huis van de Psychologie kunnen bieden. We verwelkomen de groep binnen de vereniging. Vanaf maandag 25 juni is de nieuwe sectie Sociale & Economische Psychologen (SEP) officieel een feit.

Deze nieuwe sectie richt zich op dé psycholoog anno nu. De psycholoog die werkt aan positieve gedragsbeïnvloeding en -verandering in wetenschap, profit en/of non-profit organisaties. De psycholoog die – vaak met digitale middelen – het gedrag en geluk van grotere groepen mensen onderzoekt en positief beïnvloedt. Denk daarbij aan aandachtsgebieden als sociale psychologie, economische psychologie, consumentenpsychologie, gedragsbeïnvloeding, mediapsychologie, behavioural data science, behavioural economics, culturele psychologie, toegepaste cognitieve psychologie en artificial intelligence.

Doel

De sectie Sociale & Economische Psychologen heeft als doel om het nut en de noodzaak van psychologie binnen profit en/of non-profit organisaties zichtbaarder te maken, en daarmee het belang van psychologen in commerciële organisaties en het sociale domein.

De sectie katalyseert het delen van de exponentiële ontwikkeling van betrouwbare kennis over gedrag en geluk binnen de wetenschap en organisaties, mede op basis van de exponentieel groeiende digitale onderzoeksmogelijkheden. Tot slot, is het doel om samen met meer kennis, ook meer ethiek te brengen en borgen binnen het commerciële en sociale domein.

De nieuwe sectie werkt op eigentijdse wijze en bouwt een inclusief netwerk waar kennis delen centraal staat en waarbij psychologen vanuit diverse disciplines welkom zijn. Juist door de diversiteit ontstaat een sterke sectie die zich bezig houdt met ‘het goede doen’ in en voor de samenleving.

Bestuur van de sectie S&EP
  • Bart Schutz (voorzitter)
  • Carla van Lier (secretaris)
  • Eddy van der Sman (Penningmeester)
  • Mischa Coster
  • Gea Schonewille
Meer weten en contact

Wil je op de hoogte blijven van wat de sectie doet, waar we meeten, lid worden van onze sectie, of ons iets anders laten weten?