Een kindje krijgen – digitale voorlichting over de ouder-kindrelatie

Babywerk, mede-initiatiefnemer van 1001 Kritieke Dagen, lanceert ‘Een kindje krijgen‘, een digitaal programma voor een kansrijke start van de ouder-kind relatie. Bij de voorbereiding op de komst van een baby denken we meestal eerst aan de fysieke en materiële zaken die goed geregeld moeten zijn. Het programma Een kindje krijgen heeft ook oog voor de psychische voorbereiding op het leven met een kind.

Voor professionals kan het kijken naar de filmpjes een mooie aanleiding zijn om met ouders in gesprek te gaan. De informatie die wordt gegeven is laagdrempelig en makkelijk te volgen, ook voor (aanstaande) ouders die weinig opleiding hebben gevolgd.

 

Vijf thema’s

De voorlichting gaat in op vijf belangrijke thema’s voor mensen met een kinderwens en mensen die een kind verwachten:

  • gezond leven
  • omgaan met stress
  • contact met je baby
  • moeder & vader worden
  • de bevalling

Elke aflevering van de voorlichting begint met een korte gespeelde scène waarin een concrete vraag aan de orde komt. Daarna geven professionals informatie over het betreffende thema. Hierin zijn ook vragen aan de kijker verwerkt. Na de informatie zijn er actieve oefeningen, opdrachten en verhalen van aanstaande ouders.

De vragen tussen de info-filmpjes door en de opdrachten aan het eind zijn bedoeld om deelnemers uit te nodigen zelf actief met de onderwerpen aan de slag te gaan. Doel is het zelfvertrouwen van aanstaande ouders te ondersteunen.

Een kindje krijgen is in multidisciplinaire samenwerking met onderzoekers, professionals en ouders tot stand gekomen. Kijk op eenkindjekrijgen.nl voor een korte trailer van het programma, of neem contact op via info@eenkindjekrijgen.nl.

 

Over Babywerk

Stichting Babywerk ontwikkelt betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde voorlichting, cursussen, workshops en andere middelen voor professionals en (aanstaande) ouders. Haar missie is bij te dragen aan de psychisch gezonde ontwikkeling van ouders en kinderen tijdens de zwangerschap en in de babytijd. Babywerk is een organisatie zonder winstoogmerk.

Babywerk is samen het NIP, de NVO en de DAIMH initiatiefnemer van het Manifest 1001 Kritieke Dagen (pdf).