Webinar Jeugd GGz: Alle ins- en outs over de (verplichte) overstap naar uitvoeringsvarianten

Per 1 januari 2018 moeten alle dbc’s (hard) afgesloten zijn en gaat de declaratie van doorlopende zorg over naar één van de uitvoeringsvarianten. Om inzicht te krijgen in de wijzigingen, wordt op 8 november a.s. een webinar georganiseerd voor NIP-leden met een behandelpraktijk in de jeugd-ggz die nog declareren met dbc’s (of gbggz producten).

Vanaf januari 2018 moeten namelijk alle dbc’s (hard) afgesloten zijn en gaat de declaratie van doorlopende zorg over naar één van de uitvoeringsvarianten. Dit geldt ook voor die gbggz producten die via de iJw321 berichtenstandaard wordt gedeclareerd. Dit is een grote verandering voor het administratieve en declaratieproces. In dit webinar ‘Van DBC’s naar Uitvoeringsvarianten’  wordt ingegaan op de inhoud van de wijziging en worden concrete tips over het hoe en wanneer te handelen uitgewisseld.

Vragen die aan bod komen zijn: 

  • Wat zijn ‘Uitvoeringsvarianten’?
  • Kun je de huidige software blijven gebruiken
  • Hoe zit het met het nieuwe berichtenverkeer?
  • Waarover moet ik met mijn gemeenten communiceren inzake mijn ‘doorloop-cliënten’?
  • Wat als mijn inkoopregio nog niet klaar is voor de overstap per 1 januari?
  • Wat als ik geen contract hebt voor 2018?

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en het Programma I-sociaal domein (programma organisatie ter ondersteuning van de implementatie van deze overgang) lichten tijdens dit webinar toe over het waarom en het hoe, en geven antwoord op vragen die door leden worden gesteld.

 

Via onderstaande aanmeldbutton kunt u zich aanmelden voor dit gratis webinar

 

 

 

 

 

Eerste tip!
Als dit onderwerp helemaal nieuw is voor u en u werkt in de J-ggz, neem dan contact op met uw softwareleverancier. Alle softwareleveranciers zijn al geïnformeerd over deze uitfasering, en uw leverancier kan u ook al aangeven of uw software aangepast moet worden.