Deskundigheid van de cliënt centraal zetten

‘Over 2 jaar is ‘Samen Beslissen’ niet meer een project dat bij de praktijk moet aansluiten, dan ís het de praktijk”, voorspelt Irma Hofte’. Als senior beleidsmedewerker kwaliteit bij het Nederlands Instituut van Psychologen speelt zij een centrale rol in het project ‘deskundigheid van de cliënt centraal zetten.

De training ‘De deskundigheid van de cliënt centraal zetten’ gaat over de relatie tussen cliënt en professional en wordt in meerdere sessies over het land door het NIP georganiseerd voor vrijgevestigden. De training is bedoeld om hulpverleners beter toe te rusten op het Shared Decision Making  met de patiënt, met behulp van ROM en kwaliteitsstandaarden.

Samen is de toekomst

‘De populariteit van de training, zeker onder vrijgevestigde psychologen, wordt volgens Irma ook verklaard doordat het aansluit op andere ontwikkelingen in het vak, zoals het gebruik van ROMS en kwaliteitsstandaarden. “Het is de objectieve maat die je naast je professionele oordeel legt. Samen beslissen is de toekomst. We werken er naar toe dat gewoon te maken en dit project hoort daarbij.’

 

Lees het complete interview  met Irma Hofte

Ga hier naar de NIP-agenda om het programma van de Deskundigheid van de client centraal zetten in te zien.