Workshop Maak kennis met Neurofeedback

Tijdens deze workshop wordt er een impressie gegeven van wat Neurofeedback inhoudt met behulp van enthousiaste sprekers die veel ervaring hebben in het veld. Ook worden er demonstraties gegeven van apparatuur en is er uitleg over opleiding mogelijkheden tot Neurofeedback psycholoog. Kortom; een interessante en gezellige dag, met hapjes en drankjes, voor alle leden die meer willen weten over Neurofeedback.

Neurofeedback is een therapie waarbij op basis van informatie van de hersengolven (elektrische activiteit van de hersenen) feedback wordt gegeven door middel van beelden, geluiden of trillingen. Met deze feedback kan via operante conditionering gewenste hersenenactiviteit getraind worden. Het wordt gebruikt in behandeling van verschillende diagnoses zoals: ADHD, insomnia, stress/overbelasting, trauma en anderen en men kan hier ook peak performance mee trainen.

Lijkt het je interessant om hier meer over te weten of wil je neurofeedback gaan beoefenen in jouw eigen praktijk maar heb je geen idee hoe je dit kunt aanpakken? Tijdens deze dag zijn er verschillende presentaties van experts in het veld. Ook is er een interactieve kennismaking met de apparatuur en is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen omtrent neurofeedback.

Programma

  •  09:00 uur aanvang
  •  Algemene introductie Neurofeedback – Erik van Beuningen, biologisch psycholoog
  •  Neurofeedback bij Peak Performance – Miguel Pimenta, assistent professor dr. Universiteit Groningen
  • Lunch
  • Interactieve rondes neurofeedback apparatuur, QEEG’s, hartritmevariabiliteit, SMR neurofeedback en Frequentie neurofeedback. door mw. M. Huisman (strategisch marketingadviseur), assistent professor dr. M.H.M. Breteler en dhr. J. Van Neijenhof (GZ-[neuro]psycholoog, rTMS specialist en neurofeedback specialist).
  • 16.30 Afsluiting

Kosten*

NIP-lid € 25
NIP-lid student € 10
Niet NIP-lid € 60
Niet NIP-lid student € 15

*Kosten zijn inclusief lunch.

Locatie
Zaalverhuur 7, Boothstraat 7,  Utrecht

Voor vragen over deze dag kunt u mailen naar: Sisneurofeedback@gmail.com

 

 

Organisatie: sectie Neurofeedback
Locatie: Zaalverhuur 7 - Utrecht